Johnson & Johnson (JnJ) är en av få så kallade utdelningskungar (Dividend Kings) och har 54 år i rad höjt utdelningarna till oss aktiesparare. Not bad…not bad indeed! Bolaget återfinns i min utdelningsportfölj.

54 år… det är nog mer än medelåldern på mina läsare vågar jag tippa. Direktavkastningen ligger idag på lite blygsamma 2,57%, vilket kan jämföras med exempelvis Swedbank som idag har drygt 6% i direktavkastning.

Men kom då ihåg den sagolika kraften bakom utdelningshöjningar. Att varje år köpa nya aktier som ”du vet” kommer bringa en allt högre och högre utdelning år för år ju längre du behåller aktierna.Vi kan givetvis aldrig veta om trenden kommer hålla i sig då allt vi har är historik.

Idag presenterar jag Johnson & Johnsons utdelningar från 1988. fram till 2016. För enkelhetens skulle har jag konverterat utdelningen till Svenska kronor räknat på dagens låga dollar på ca. 8 kr. Bolaget delar ut pengar till dig som aktieägare 4 gånger per år.

*Klicka för större bild*

Lite intressant fakta är att 1 kr 1988 motsvarar idag 2 kr med given inflation. Dagens utdelning på 25 kr är alltså 12,5 gånger större.

Share This