Portfölj 2023

En utdelningsportfölj värd en extra titt

Mitt mål är att hitta de absolut bästa utdelningsbolagen där ute. Det finns många fördelar med att investera utifrån ett utdelningsperspektiv men det finns givetvis fallgropar som jag vill upplysa om via bloggen.

Att hitta de bästa utdelarna är ett heltidsjobb och jag är glad att genom denna sida dela med mig av mina innehav. Tanken med portföljen är att den ska ge god avkastning över åren samt vara hyggligt defensiv även i tuffare perioder. På den här sidan får du läsa mer om portföljsammansättningen och lära dig om bolagen.

Tillbaka till blogg

Kort om portföljen

Portföljen är uppdelad i 2 olika kontotyper. De svenska aktierna och fonderna har jag samlat i ett ISK (investeringssparkonto) medan alla utländska finns i en KF (kapitalförsäkring). Läs mer om varför här.

Den här portföljen är inte konstruerad för att kunna fördubbla sig själv inom en vecka, utan snarare för att ge en stabil avkastning över tid med ett tydligt defensivt tänk. Jag gillar bolag som år efter år kunnat höja utdelningen och verkligen visar tecken på god ledning och gynnsamt framtidstänkande.

Portföljen uppdateras igen om

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Största bolagen i portföljen just nu

Portföljfördelning

Såhär är portföljen uppdelad just nu. Bolagen är sorterade så bolaget med störst vikt i portföljen ligger högst upp. Länkarna leder till bolagen hos Nordnet där du kan läsa mer om respektive.

Detaljer ISK

Här är detaljerna för mitt ISK (Investeringssparkonto) där jag samlar mina Svenska aktier. Avkastningen är inte inklusive utdelning för respektive innehav.

Detaljer KF

Anledningen till att jag har mina utländska aktier i en kapitalförsäkring är att jag automatiskt vill få tillbaka den källskatt som dras oavsett min lånebild.

Portföljens förändring över tid

Såhär har portföljens värde inklusive utdelning utvecklats sedan bloggen startade.

Avkastning under månaden

Kommer inom kort

Avkastning senaste 5 år

Här presenteras avkastningen de 5 senaste åren. Det här är alltså totalavkastningen (kursavkastning + utdelning) i både min ISK och KF. 

Mer om bolagen

Är du sugen på att veta mer om bolagens utdelning så kan du klicka dig in i respektive bolag här nere

 

0
Kommentera gärna :)x
()
x