Mina Podcasts

 

–Jag är på något vis inte sponsrad av någon omnämn i det här inlägget–

OBS! Det här är en gammal sida. För mer aktuell information rekommenderar jag att ni läser detta:

Aktiepoddar och Ekonomipoddar

 

Jag önskar att jag mycket tidigare hade upptäckt tjusningen med att inhämta kunskap via Podcasts.

Den här listan är till för dig som funderar på vart du ska börja och samtliga poddar är utmärkta att lyssna på om du vill bredda ditt vetande om ekonomi och aktiehandel.

 

Oftast försöker jag lyssna under stunder då jag kan erhålla fullt fokus, som t.ex. i sängen, medan jag stretchar eller när jag är på promenad. Lite svårare är det att lyssna medan jag jobbar eller är på gymmet. Då väljer jag helst att lyssna på redan spelade avsnitt.

 

Den här listan är sorterad så att den podd som jag ser mest värde i ligger på plats 1. Däremot bör jag påpeka att samtliga poddar skapar värde i min vardag.

 

Mina Top-10 Podcasts


1. 25 Minuter

Är du intresserad av personlig utveckling? Vill du ha smarta tips på hur du kan lyckas utveckla dig själv och fungera bättre långsiktigt? Är svaren ja är detta definitivt podden för dig.

25 minuter var den första podden jag började lyssna på och har med tiden bara blivit bättre.

Som det låter är varje avsnitt 25 minuter långt (oftast) och vi får här lyssna till Mikael Syding och Ludvig Sundström som tillsammans ger oss råd på hur vi bättre kan lyckas med våra liv. Hur bör vi tänka för att nå framgång och hur kan vi utveckla våra hjärnor till att tänka bättre?

Jag har fått mängder av tips från podden och mitt liv har förbättrats genom att testa de tips som ständigt ges. Testa bara att hela tiden gå andra vägar till jobbet än vad du brukar, eller varför inte gå runt träd några gånger?

Får du inte nog av 25 minuter kan jag rekommendera 25 sekunder som ges ut varje dag i ett mindre omfattande format. Glöm inte att prenumerera (som tidigare nämnt är jag inte sponsrad).

 


 

avatars-000234624744-f859l8-t500x500

2. Prata Pengar

Min absoluta favorit när det kommer till aktie och investerings podcasts. Sänds en gång varje vecka där veckans avsnitt kommer ut på måndagar. Det finns egentligen inget negativt med podden. Man blir helt enkelt fängslad.

Här får vi följa Philip och Nicklas som på ett enkelt och pedagogiskt vis går igenom allt inom finansvärlden. Vi får genom resan förklaringar på begrepp och nyheter om det senaste som hänt. Är du under 29 år har du dessutom möjlighet att gå med i unga aktiesparare, vilket tydligen ska ge en hel del förmåner. Sätt denna som favorit i din podcast-lista!

Varje månad kommer grabbarna och co. också ut med ett uppesittarevent som du kan följa live. Har du missat dessa kan du se dem retroaktivt här.

 


3. Onkel Toms Podcast

Det här är en nykomling som alla kanske inte känner till.

I podcasten får vi följa en man som verkligen tagit steget dit många av oss vill komma – att kunna leva ett liv i frihet utan begränsningar av jobb.

Anledningen till att podden hamnar högt på min lista är att den tar upp mycket av det jag själv förmodligen vill eftersträva i framtiden.

Onkel tom har även en spännande blogg som du kan följa

 


4. Börs Poddenavatars-000144450844-cw4qu2-t500x500

På plats nummer 4 kommer Börs Podden. Här får vi lyssna på när två rutinerade daytraders tågar igenom allt nytt som händer på marknaden. Intressanta intervjuer och en ärlig syn på marknaden är min sammanfattning av podden.

Till en början tyckte jag att det var rätt svårt att hänga med i allt som sades då begreppen inte förklarades lika genomgående som i PrataPengar. Men jag lovar, ge den ett x antal avsnitt så kommer även denna hamna på din prenumerera-lista.

En hel del mindre bolag tas upp, vilket givetvis inte är lika intressant för mig. Dock får vi givetvis också senaste nytt från jättar som exempelvis H&M och Atlas Copco.

 

 


5. Framgångspodden

Många av er följer säkert redan Framgångspodden där vi får lyssna till Alexander Pärleros spännande intervjuer med framgångsrika personer som verkligen lyckats.

Det här är ingen investeringspodd i ekonomisk bemärkelse. Däremot kan man säga att det är en investeringspodd som lär dig hur du investerar ditt egna liv på bästa sätt.

Varför tycker jag om podden? Jo, givetvis för alla de tips och idéer man får samt den inspiration som podden ger.

Bra jobbat Pärlan!

 

 


6. EFN Börslunch

Även om EFN Börslunch kanske passar bäst att kika på via nätet, då det allt som oftast visas spännande diagram, så går det även minst lika bra att lyssna på den som en Poddcast. 

Styrkan bakom podden är att den sänds en dagligen på veckodagar och att man därigenom får dagsfärsk information om vad som händer där ute. Avsnitten är dessutom inte allt för långa, vilket gör att man kan hinna med ett avsnitt på, ja exempelvis lunchen.

Många av dina innehav kommer säkert tas upp i podden. Så missa inget avsnitt.

 

 

 

 

 


7.  Sparpodden

Ett sätt att börja lära sig från grunden är att lyssna igenom alla gamla avsnitt av Sparpodden. Här tas mycket av det fundamentala som man behöver veta upp.

Även om podden höll högre kvalité under Gunter Mårders tid så är det helt klart en podd värd att lyssna på fortfarande.

Du kommer lära dig mycket om börsen och få reda på det senaste som händer.

Varje vecka kommer ett sprillans nytt avsnitt

 

 

 


8. Fill or kill Podden

Fill or Kill är en podd jag börjat lyssna på för inte allt för länge sedan.

Styrkan med podden är dynamiken i sättet att framföra innehållet – det blir aldrig tråkigt eller långdraget.

Anledningen till att den hamnar rätt långt ner på listan är för att det oftast handlar om kortsiktighet, vilket är en strategi som motsträvar min egna.

Sänds en gång i veckan.

Själv tycker jag att Lone_wolf är extra intressant att följa på Twitter.

Extra intressant för dig som är mer ute efter livet som daytrader snarare än investerare.

 


 

9. Aktiepodden

 

På plats 9 hittar vi Aktiepodden.

Den här podden har verkligen inte dålig kvalité jämfört med andra på listan, men resonemanget kring att den hamnar längre ner är att vi bara får ta del av 1 avsnitt varje månad.

När nästa avsnitt kommer ut har man nästan glömt bort podden…

 

 


10. Filip och Fredriks Podcast

Podden har egentligen inte alls med ekonomi och investeringar att göra. Däremot är det ett riktigt trevligt avbrott i vardagen som många gånger får en att skratta. 

Och som ni vet… skrattar man så förlängs livet, och förlängs livet kan portföljen leva längre. Allt går hand-i-hand.

En fördel är numer att podden är på svenska, vilket den inte var tidigare.