Jag har fått ett par mail samt några kommentarer att det är skönt att följa mitt lugna tänk i dessa perioder. Själv tar jag nedgångarna med en klackspark och gör inget drastiskt i det här läget, även om vi kanske har långt kvar till en botten. Men låt oss gå till kontentan av inlägget…

Bara som en kort reflektion innan så är nu min portfölj hos Avanza under 2 miljoner strecket. Däremot är portföljen som helhet inte under ännu då jag även har investeringar i Lunar (tidigare Lendify) samt även Tessin.

 

 

Skistar

Mina historiska köp och sälj i SkiStar

 

Som jag tidigare nämnt sålde jag lite SkiStar tidigare när investmentbolagen brakade söderut och bolag likt Skistar klarade sig bättre. Sålde kanske 1/10 av totalt innehav så ingen jättemängd. Sedan dess har aktien gått ner i källaren som i princip allt annat.

Idag kom i alla fall SkiStar med sin rapport och den såg mycket fin ut. Resultatet ökade med 1000% från förra året samma kvartal. Förra året såg vi dock pandemirestriktioner i Norge.

Dessutom var påsken i år helt kalas med mycket fint väder och rikligt med snö. Här blev det besöksrekord.

”Vi kommer ut ur pandemin starkare än vi var innan för 2,5 år sedan”, säger Stefan Sjöstrand, VD.

Stefan Sjöstrand, VD Skistar

Trots fina ord och ett ännu finare resultat så faller aktien rätt fint idag. Kanske bara med den enkla anledning att Stefan nämner att läget framgent är osäker. Som om inte det redan var känt?

”Givet ett osäkert världsläge och påverkan även på våra målgruppers hushållskassor framöver kan det vara svårt och komplext att förutspå framtiden. Det gör att även bokningsläget inför vintersäsongen 2022/23 är svårare att förhålla sig till”, skriver Stefan Sjöstrand.

En sak som i alla fall är helt klar är att SkiStar satsar mer och mer på sommarhalvåret, som annars varit väldigt klent för SkiStar. Det verkar gå rätt bra också, om vi kikar på bokningarna. Sedan är givetvis frågan hur pass bra deras Paddel-hallar kommer gå nu när vi ser den verksamheten avta.

Min egna spaning är att SkiStar dyker upp på YouTube lite då och då med reklam om deras sommar-aktiviteter. Dessa ser också roliga ut med diverse BMX parker.

Helt oavsett köpte jag lite extra aktier idag när kursen gick ner ytterligare. Tack till alla som säljer idag 🙂

4
0
Kommentera gärna :)x
()
x