Kindred är ett lysande exempel på att en fallande kniv inte alltid behöver förbli en fallande kniv, samt att kvalité oftast återkommer. Bolaget presenterade en galet fin rapport som summerade helåret för 2020 där extremt stor potential finns till fortsatt tillväxt. Idag sålde jag 1/6 av innehavet.

Du funderar säkert varför jag gör mig av med en så fin spelare som Kindred. Jag vill förtydliga att jag långsiktigt kommer behålla Kindred i portföljen och kommer inte sälja av allt. Med tanke på den fina resa som varit så har Kindred dock seglat om Investor i portföljvärde, vilket inte känns helt ok för mig.

Då alla skriker sälj

Det finns nog många som följt mig genom den dystra perioden i Kindred, en resa som verkligen varit full av eländiga hinder. Jag vet inte hur många gånger som folk skrivit:

“Sälj Kindred och behåll vinnarna istället”

Även om informationsspridningen idag kan ha sjukt många fördelar så ser vi här nackdelen. Det är inte lätt att hålla kvar i sina egna tankar när en stor majoritet säger något annat.

Men idag hör vi aldrig detta om Kindred, även om bolaget egentligen inte förändrats mycket sedan jag började köpa. Just det här fenomenet kan jag tycka är oerhört intressant. Men det är så otroligt lätt att säga att ett bolag är “dåligt” när aktien presterar sämre.

Sedan har vi alla som säger att det är omoraliskt att äga spelbolag, även om Kindred nu jobbar väldigt hårt med att motverka de ytterst få som har problem med spelande hos dem.

”Vi har ambitionen att noll procent av spelöverskottet ska komma från osunt spelande vilket vi arbetat mot under många år. Vi strävar hela tiden mot att bli ännu bättre på att tidigt identifiera spelare som uppvisar ett riskbeteende och hjälpa dem tillbaka till sundare spelvanor. Vi vill att spelande ska vara ett okomplicerat nöje för alla. Att minska företeelsen osunt spelande i samhället är ett långsiktigt arbete som kräver en mer faktabaserad, öppen och konstruktiv dialog, inte minst med beslutsfattare. Det vill vi bidra till.”

Kindreds satsning i USA är extremt intressant och jag gillar det DI skrev om läget:

Bolaget har stor nytta av sin USA-satsning där spelmarknaden växer fort. USA-intäkterna utgör nu 2 procent av koncernens intäkter och hittills i år är de upp med hela 224 procent. Den hårda konkurrensen begränsar dock lönsamheten i USA på kort och medellång sikt. Samtidigt innebär USA-satsningen att Kindred blir mer attraktiva för utländska investerare då bolagets aktie är betydligt billigare än amerikanska konkurrenter som Draftkings eller Penn National Gaming.

Köp branscher som går sämre

Länge har jag menat på att du kan dra fördel med att köpa just branscher som går sämre. Det är betydligt jobbigare när ett enskilt bolag går på knäna. Sedan är kan det givetvis variera mycket hur pass snabbt en bransch kommer tillbaka på fötterna igen.

Bettson har inte presterat riktigt lika bra som Kindred men då har Kindred mer sportsbetting och Bettson mer inom Kasino. Det är den fina kombinationen med vad som faktiskt ingår i Kindred som gör det intressant enligt mig.

Idag fick vi också läsa om att Kindreds teknikchef sålt aktier för 0,8 miljoner kr. Kom då ihåg att det kan finnas hundratals anledningar till varför man säljer aktier, men enbart en anledning till varför man köper. Kanske hade han samma anledning som jag till sälj, d.v.s. att minska vikten av bolaget i portföljen.

 

Jag skriver inte det här för att säga att jag på något vis hade rätt. Dock vet jag att även du ibland brottas med tankar ifall man gjort rätt val eller ej då majoriteten spottar på aktier som ligger ner. Det här inlägget kan få dig att göra en extra analys innan du trycker på säljknappen direkt.

3.1 14 votes
Article Rating
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x