September har nu seglar förbi och det är dags att kika hur månaden har gått samt hur långt jag har kvar till mitt miljonmål. Utdelningarna fortsätter att ticka in och på sikt är jag medveten om att det här kommer bli riktigt bra!

Portfölj

Såhär ser fördelningen bland bolagen ut just nu. Det kan ta lite tid att ladda…

[visualizer id=”12647″]

 

Här är sammanställningen av detaljerna för mitt ISK och KF just nu. Som jag nämnt tidigare samlar jag alla svenska aktier under mitt ISK och utländska under min KF.

Portföljutveckling

September var en månad som inte innebar särskilt stor ökning rent i portföljvärde. I runda slängar slutade jag i princip där jag startade.

Tack vare H&M som drog rejält mot slutet av månaden efter sin rapport så avslutade jag i alla fall månaden i den positiva delen 🙂

 

Såhär har utvecklingen av mitt portföljvärde sett ut sedan den dag jag startade blogga. Jag är nöjd med att ingen stapel någonsin landat under föregående. Dock inser jag att så kommer bli fallet om vi under en månad får ett rejält tapp på låt säga 10%. Men då köper jag som vanligt mer 🙂

En rolig tanke vore att nå miljonmålet utan att portföljen minskat i värde från 1 månad till en annan. Dessa staplar inkluderar även mitt sparande.

Utdelningar

Tro det eller ej så lyckades jag nästan dubbla utdelningarna för september mot föregående år. Det är jag glad över!

Det stora målet att dubbla utdelningarna totalt för 2018 mot 2017 är snart i hamn och egentligen så krävs det nu bara att H&M och Diös delar ut sin halva av vinsten för att stapeln ska skjuta över.

 

Här är min utdelningskalender som visar när bolagen delat ut och hur mycket det blivit. En rejäl skillnad från föregående år, helt klart.

Lön och Sparkvot

Mer om hur stor min lön var, hur mycket jag sparat och vad sparkvoten blev kan du läsa här:

Lön och Sparkvot september 2018

 

Köpt / Sålt

Det har blivit en rejäl mängd transaktioner under månaden som gått. Till er nya läsare så ser jag gärna till att försöka handla för 1 kr i courtage när jag köper så att jag kan sprida köpen mellan bolagen bättre.

Kinnevik har varit en het kandidat under månaden med tanke på Zalandos vinstvarning. Där har jag köpt en hel del.

Jag försöker också öka lite mer i bolag där jag har mindre viktning idag. T.ex. Intrum och Kindred.

Under månaden såg jag även till att byta Investor A mot Investor B för att generera några kronor via s.k. Aktiearbitrage

 

Bloggen

Bloggen tickar på riktigt bra och jag vill tacka dig som orkar fortsätta läsa mina smörjor. Är du ny läsare i församlingen vill jag hälsa dig hjärtligt välkommen och till alla och envar vill jag självklart önska er lycka till på er egen resa mot ett rikare liv.

Jag utförde även en T-shirt tävling där jag ville lotta ut min första alldeles egna gadget till er. Vinnaren blev Lucas från Uddevalla som tyvärr inte har Twitter idag. Jag säger stort grattis till Lucas!

 

5 mest lästa inläggen under månaden:

Utdelningarna betalade Lyxresan

Miljonär om 1,5 år?!

Mitt svindyra courtage i Investor

Kinneviks pålitliga avkastning

Det här handlar jag just nu

 

Mest diskuterade inlägget

Att ta steget över till deltid

 

Bloggintäkter

September 2018: 6 432 kr

September 2017: 1 872 kr

 

Sidvisningar

September 2018: 134 784 st

September 2017: 51 000 st

 

18
0
Kommentera gärna :)x
()
x