Igår var Kinnevik ner som mest -8,1% och självklart låg jag på köpknappen och denna gång blev det ett lite större köp än normalt.

Anledningen till Kinneviks stora fall var att Zalando vinstvarnade. Detta är då Kinneviks största bolag, så det var väl inte så konstigt att även Kinnevik föll på detta.

”Zalando är en onlineplattform inom mode för kvinnor,
män och barn. Bolaget har ett brett sortiment av skor,
kläder och accessoarer från omkring 2.000 globala
och lokala varumärken, inklusive egna märken.”

Zalando skyller själva på den varma sommaren och att höstkollektionen därigenom blivit lidande. Det här är inget ovanligt för mig. Jag som investerat tidigare i klädbolag vet att försäljningen svänger med vädret otroligt mycket. Nästan lika stor skillnad som julgranar kring jul, beroende på om det finns snö eller ej.

”Höga temperaturer försenar starten av höst- och vintersäsongen”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det här är inget jag oroar mig för. Kinnevik har sedan 2004 avkastat drygt 16% till oss aktieägare. Det är en lång och fin trend, varpå jag inte räds att ett av många portföljbolag har lite problem med sin höstkollektion.

Idag kom Kepler ut med en rätt sund köprek, vilket fick aktien stiger igen. Det är bara att gratulera dig som lyckades köpa igår. Trots dagens uppgång så tycker jag fortfarande att det känns attraktivt och funderar faktiskt på att ta en omgång till.

Substansvärdet för Kinnevik är 350 kr per aktie utifrån senaste rapporten. Då aktien idag står i ca 273 kr så blir det en rabatt på ca 24%. Det känns lockande tycker jag.

Edit! Enligt bolagets egna sida så är substansvärdet 350kr per aktie för senaste rapporten. Som anonym skrev nedan borde dock värdet vara mindre nu när MTG delats ut, vilket jag skrivit om tidigare. Hur högt värdet är får vi se i Q3 antar jag

Samtidigt höjde man utdelningen i år och direktavkastningen ligger på drygt 3% räknat på årets utdelning. Det är rätt högt jämfört med många andra investmentbolag.

Summan av det hela blir att jag fortsätter köpa Kinnevik, och det enda som hindrar mig är egentligen att bolaget redan är rätt hårt viktat i portföljen.

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x