Valet är över och med facit i hand kan jag väl säga att turbulensen inte blev vad jag hade hoppats på. Visst är det osäkerhet fortfarande kring vad som ska hända, men börsen ter sig ändå rätt lugnt. Inga rejäla dippar precis.

Samtidigt som valet nu sakta lämnar våra liv så spår SEB att konjunkturen håller på att bromsa in. När det väl vänder ska det bli intressant att se hur mina bolag klarar av det cykelskiftet. Jag brukar inte lägga allt för mycket tid på att kika hur cykliska mina bolag är.

”Vi ser den gradvisa inbromsningen som det mest troliga scenariot men är beredda på ett mer dramatiskt förlopp, så som ofta skett historiskt”, säger SEB enligt DI.

Jag tror och hoppas på att jag har en portfölj som står sig väl i väder och vind. När stormen kommer hoppas jag att bolagen kommer kunna behålla utdelningen i alla fall. Det är väl en anledning till att jag väljer bolag med god utdelningshistorik.

 

Vad jag handlar just nu

Själv ser jag till att fylla på lite extra i Intrum under dessa tider. Bolaget presenterade en riktigt fin Q2 som tog publiken med storm, men kursen har nu sjunkit tillbaka till nivåer som innan rapporten. En god rapport kan lätt följas av flera andra, så jag tankar vidare.

 

Sedan början av sommaren har Skanska tuggat på väldigt fint uppåt. Oavsett vad du köpte inom byggbranschen så kändes det billigt. Många passade på att köpa JM, vilket helt klart inte var ett dåligt köp. Men själv blev det Skanska och har även fyllt på lite nu de senaste dagarna.

 

Jag har även köpt mer i Handelsbanken. Det är den bank jag har mest i just nu och funderar för tillfället lite på att sälja Swedbank för att frigöra lite medel.

 

Skistar är också ett bolag som jag handlat mer av nu på senaste tiden. Aktiekursen har fallit tillbaka lite och då är jag där och gräver givetvis. Har du missat det så kan du läsa om Skistars utdelningshistorik här. Bolaget delar ut nu i december, vilket är rätt ovanligt bland svenska bolag.

 

Jag ser till att lyfta in lite extra i Axfood också. Bolaget är redan rätt stort i portföljen, men kunde inte låta bli att köpa lite till. Här kan ni läsa mer om utdelningarna från Axfood och mer om bolaget. Sist höjdes utdelningen med 16,6%.

 

Vore riktigt roligt att höra om ni handlar något speciellt just nu. Har ni tagit tillfället i akt att köpa fler aktier i era bolag?

 

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x