Yes, så är det! Jag och sambo KTM har bokat in ytterligare en resa nu till senhösten. Att kalla den lyxig är nog att överdriva, men en resa blir det i alla fall. Solig sådan.

 

Många lånar för att resa

Vi bokade en sista-minuten-resa som totalt kostade 13.000 kr. Då ingår flyg, boende, transfer samt helpension. Fenomenet med sista minuten har jag hört ska vara bluff och båg. Jag är dock nöjd med värdet vi får för priset (än så länge i alla fall).

Som jag förstått det så är skillnaden mellan all inclusive och helpension att all dryck och diverse mat ingår under hela dagen i all inclusive. I helpension ingår frukost, lunch och middag. Hur bra detta är beror givetvis på vart man åker.

Vår helpension i detta fall inkluderar i alla fall måltidsdryck. Vad som menas med det återstår att se.

 

Många skulle nog ta ett snabblån för att finansiera en sådan resa om det känns ”behövligt”. Andra skulle nog spara en längre tid för att få råd med resan, vilket såklart är galet mycket bättre.

Själv skulle jag kunna använda aktieutdelningarna från utdelningsportföljen för att boka resan.

 

”Vänta nu…? Tar du från portföljen för att boka en resa?”

Nej, så är det givetvis inte. Utdelningarna har redan under årets lopp återinvesterats i mina bolag för bästa möjliga effekt. Det är just med återinvesterade utdelningar som du får den optimala ränta på ränta effekten.

Det som däremot är lite roligt är att årets utdelningar faktiskt nyligen passerat 13.000 kr. Min tro är att utdelningarna kommer passera 16 000 för helåret, något som helt klart kommer gå att uppnå. Det är nog snarare fakta än teori.

 

Det är stunder som dessa som jag inser hur OTROLIG effekt en aktieportfölj faktiskt har.

Jag hade läst om detta tidigare. Alltså hur andra bloggare och investeringsprofiler sett och upplevt styrkan bakom en aktieportfölj. Däremot har jag aldrig förrän nu riktigt känt den känslan själv.

Självklart vet jag inte hur ni känner. Men tycker själv att det skulle kännas trevligare att komma hem från en resa och veta att man inte har något lån att betala av utan att pengarna i stället genererats av sig själv under året.

För att sist svara på frågarna vart pengarna kommer från så har jag ett målsparande till resor och nöjen som jag använder mig av. Denna fyller jag på lite med jämna mellanrum. På så vis blir sparkvoten aldrig helt utebliven.

 

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x