Någon gång har jag fått frågan om när jag tror mig kommer bli miljonär. Jag har räknat lite på det och blev överraskad när jag såg att det faktiskt kan inträffa om enbart 1,5 år.

Uträkningen gjorde jag med all enkelhet i Avanzas Miljonkalkylator som du hittar längre ner på denna sidan. Jag visste däremot inte att man kan skriva in Spartiden i decimalform och exempelvis då ta 1,5 år.

Sedan kan du gå över gränsen för vad som tillåts via ”slidern” och skriva in egna tal i rutan bredvid. Som i exemplet nedan skrev jag in 630 000 kr i startvärde, även om det ser ut att vara 200 000.

 

Det här är bara en prognos

Värt att notera är att jag enligt bilden ovan enbart räknar med 9% i stället för historiska 11% inklusive utdelning som Stockholmsbörsen i snitt genererat. Jag ville lämna en liten marginal.

Sedan är det här givetvis bara en prognos. Skulle börsen sjunka med 25% nästa år så tar det givetvis längre tid men samtidigt finns också chansen att det går åt andra hållet också.

Vet inte heller om den här kalkylatorn tar med skatten som blir om du har dina pengar på ett ISK. Nu är den relativt låg då statslåneräntan är i botten, så det gör nog inte allt för stor skillnad.

I mitt startvärde på ca 630 000 kr ingår dessutom även Lendify (30 000 kr) samt Tessin (65 000 kr). En stor sannolikhet är att dessa kommer generera en mindre avkastning och då kanske 9% inte är en dum nivå att lägga sig på.

 

Lägger mig på låg nivå

Under året har jag dessutom kunnat spara mer än 15 000 kr som jag angav i kalkylatorn. Jag valde däremot att lägga mig på min lägsta nivå för att generera lite extra marginal även här.

Grafen nedan representerar mitt sparande i år jämfört mot 2017 (grå staplar). Tack vare en lite högre lön och ökade bloggintäkter jag haft möjligheten att spara lite mer jämfört med 2017.

Enligt kalkylatorn ovan, när kommer ni att bli miljonär?

Och om du redan uppnåt miljonen… BRA JOBBAT och GRATTIS! 😀

38
0
Kommentera gärna :)x
()
x