September har varit en hygglig sparmånad för mig. Trots en mindre utlandsresa så har jag ändå kunnat upprätthålla en sparkvot över mitt mål tack vare ett tidigare målsparande. I det här inlägget får du läsa mer om vad jag tjänat och vad jag kunnat spara.

Månadens spartips

Det här blir ett lite nytt avsnitt som jag tänkt köra med. Tanken är att ta upp användbara spartips månad för månad som till slut summerar upp till en härlig och god spargröt.

 

Spartipset

Var inte rädd för vad andra tycker

Den vanligaste minan att trampa på när det kommer till sparande är att fokusera mindre på sparande och i stället mer på vad andra har för uppfattning om ens prylar.

Du vill ha en stor TV om någon kommer hem till dig, du vill inte gå på en dejt med en billig klocka eller dyr parfym, du vill inte köra runt med en bil från -02; listan kan göras oändlig.

Allt detta har jag släppt och just nu går jag omkring med en prenumerationsklocka från Privata Affärer som funkar utmärkt. Jag har en bil från -02 samt en frys utan en sån där fancy ismaskin. Om ni skulle komma hem till mig skulle ni inte inse att jag är över halvvägs till miljonen direkt.

Försök att bortse från den känslan och tänk i stället vad pengarna gör för nytta efter 10-20 års arbete med en hygglig avkastning. Är inte frihet mer värt än den där nya bilen som bara ger dig tillfällig lycka?

Inkomster

 

Lön 21 925 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Bloggintäkter 6 432 kr
Övrigt 0 kr
Summa 28 357 kr

 

Några noteringar (f.a.q.)

Varför lägre lön är normalt? Jag har varit sjuk en del, vilket då påverkar lönen

Varför ingen lön från extraarbetet och vad jobbar du extra med? Har precis satt igång med det här arbetet igen efter lite uppehåll och någon lön har inte hunnit trilla in. Mitt arbete går ut på att granska och bedöma studenters arbete hemifrån. Lite av ett rullbandsjobb skulle man kunna säga.

Varför så hög bloggintäkt? Förra månaden hade jag knappt någon bloggintäkt alls och mycket av intäkterna sköt över till den här månaden i stället.

Sparande

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 16 500 kr
Lendify 1000 kr
Tessin 1000 kr
Summa 18 500 kr

 

Kort reflektion

Jag skulle helst vilja spara lite mer i mina säckar hos Lendify och Tessin, men samtidigt vill jag lägga huvudfokus på min aktieportfölj också. Hos Tessin har jag redan en rejält stor stek på 60 000 kr investerat och Lendify ligger på ca 35 000 kr idag.

Är du sugen på att börja investera hos Lendify kan du alltid använda min länk så får du och jag 500 kr extra när du investerat ett tag.

 

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 89.2% 89.2%
  • Lendify 5.4% 5.4%
  • Tessin 5.4% 5.4%

Sparkvot

 

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

 

Har ni hunnit räkna ut er sparkvot ännu för september? Blev det mer eller mindre än vad ni tänkt er?

31
0
Kommentera gärna :)x
()
x