Igår köpte jag in mig i Kindred Group och givetvis steg kursen med 2,6% direkt efter mitt köp. Ren slump såklart. Jag har inte kikat supermycket på Kindred, men kan ändå tycka att det är ett intressant case som jag vill lära mig mer om.

Aktiekurs Kindred. 1 år

 

Kindred känns intressant

Kindred, som tidigare hette Unibet, är ett bolag med gamla anor som grundades 1997. Bolaget är väl idag mest känt för sina varumärken som exempelvis Unibet, iGame, MariaCasino och bingo.com. Idag är Kindred en av de största onlinespeloperatörerna på den europeiska marknaden med över 21 miljoner registrerade kunder världen över.

Tidigare har jag bara ägt ett spelbolag, nämligen Betsson. Den historian blev rätt så kort och jag valde att sälja av mitt innehav. Bland spelbolagen idag tycker jag att Kindred och Betsson känns mest intressant då båda har betydligt lägre P/E än exempelvis Leovegas och Cherry.

Men spelbolag är också svårt. Det känns som att det är mycket som regleras just nu och det är svårt att se framtiden. Kindred är dock mer globalt, vilket jag tror gynnar dem.

 

Nu när jag börjat fasa ut Paradox och Kopparbergs ur portföljen så kändes det som att jag ville göra något av pengarna och då föll mitt val på Kindred som verkar i en bransch jag inte äger.

 

Spelbolag är omoraliskt – du är omoralisk!

Jag investerar i aktier för att bygga upp en portfölj som genererar en extra inkomst varje månad och för att bli miljonär. Jag tittar på bolagens förmåga att växa och bryr mig inte om ifall folk slänger bort sin rikedom på spel. Söker du en blogg som investerar inom moralens alla regler och lagar så kan jag inte rekommendera min blogg. Sorry.

 

Som utdelningsbolag

Det som gör Kindred till en kandidat i min portfölj är att bolaget känns spännande rent utdelningsmässigt. Direktavkastningen ligger på 6% och nu senast blev det en rejäl höjning av utdelningen från 3,46 kr/aktie till 6,16 kr per aktie. En organisk utdelningstillväxt på 78% med andra ord.

Bolaget har höjt utdelningen 7 år i rad. Utdelningstillväxten har i genomsnitt varit hela 43% de senaste åren. Det är enormt, speciellt med tanke på den höga direktavkastningen.

Kindred har dessutom en god Utdelningspolicy som säger att man ska dela ut 50% av det fia kassaflödet till ägarna. Det är lämpligt. Då har man även utrymme för egna investeringar och att fortsätta expandera och växa. Läste nyss att Kindred ansökt om spellicens i Sverige, vilket känns spännande.

2
0
Kommentera gärna :)x
()
x