Sommaren är strax förbi och i ärlighetens namn känns det inte allt för roligt. Det som däremot är roligt är att min konsumtionstakt under vintern blir lägre att sparandet därigenom gynnas. Nu ska jag presentera vad som hänt under månaden.

Stora händelser under månaden

Det har hänt mycket under månaden och ni som följt mig länge vet att jag sällan brukar sälja innehav. Under Augusti skedde däremot rätt stora förändringar.

Tog in Kindred i portföljen. Kindred är ett spelbolag med relativt gamla anor och god utdelningshistorik. Än så länge har jag inte gått in med så mycket.

Jag sålde hela mitt innehav i Kopparbergs. Del 1 och Del 2

Sålde av allt i Novo Nordisk.

Portfölj

Det kan dröja något innan diagrammet för portföljfördelningen laddas…

[visualizer id=”11873″]

Portföljutveckling

+19.000 kr  till portföljens värde kan man väl inte tacka nej till. Många tror att den riktigt fina uppgången som vi haft nu är över och att sämre tider väntar.

Allt snack om Handelskriget som drog ner börsen tidigare är nästan bortblåst och på sätt och vis är det rätt typiskt att oron på börsen bara är tillfällig.

Utdelningar

Nu är det inte länge kvar tills jag uppnår mitt utdelningsmål för helåret 2018. Då får vi också tänka på att halva utdelningen från Diös, Catellum och H&M fortfarande är kvar samt att jag har utdelning varje månad från mina 3 preferensaktier.

Lön och Sparkvot

Det blev en sparkvot på 52% under augusti och sammanlagt 15 000 kr in till portföljen. Något som är lite intressant är alltså att jag satte in 15 000 kr till portföljen men att jag samtidigt fått en avkastning på 19 000 kr. Det får en att inse vilken kraft uppgångar (och nedgångar) i portföljen kan få efter lite tid.

Lön och Sparkvot – augusti 2018

 

Köpt / Sålt

Det har blivit köp av aktier för ca 17.000 kr under månaden. Samtidigt har jag också sålt mer aktier än någonsin och varför har jag svarat på i tidigare inlägg.

Oftast är anledningen att jag säljer ett bolag helt enkelt för att jag det dykt upp något som gör att jag inte vill äga bolaget längre, eller att jag tänkt lite galet från första början. Det kan också handla om att jag vill fördela min portfölj annorlunda.

Nu har jag i alla fall en rejäl krigskassa att använda om valet skulle få en oväntad riktning och oro skulle uppstå.

Huvudfokus under månaden har varit att höja min andel i Intrum som fortfarande är ett rätt nytt bolag i portföljen.

Bloggen

De 5 mest lästa inläggen under månaden
  1. Hur jag skulle investera 40 miljoner kronor
  2. Bolag med högst direktavkastning 2019
  3. Veckorapport 33 – utdelningarna fortsätter
  4. Jag kunde inte lyssna mer!
  5. Populäraste Preferensaktierna 2018

 

Bloggen rullar på i riktigt fin takt och även om intäkterna är lägre än föregående år så känns det som att saker och ting går framåt.

Jag tycker fortfarande att det är galet roligt att skriva och lära ut och förhoppningen är att ännu fler ska bli inspirerade av min resa.

 

Bloggintäkter Augusti 2018: 1663 kr

Bloggintäkter Augusti 2017: 1872 kr

 

Sidvisningar Augusti 2018: 130 862 st

Sidvisningar Augusti 2017: 50 200 st

10
0
Kommentera gärna :)x
()
x