God söndag på er där ute! Nu känner jag att det var galet länge sedan jag gjorde en renodlad veckorapport så jag antar att det är dags igen. Här får du läsa om mina köp, mina utdelningar samt andra läsvärda blogginlägg.

Portföljutveckling

Ja vad ska man säga? Veckan började negativt men vände sedan till positivt. Just nu känns det som vi har ett väldigt varmt börsklimat och det märks, för många skriver att de tycker att börsen är högt värderad.

Visst kan vi mäta hur dyrt det är att handla bolagen idag jämfört med igår, i förra veckan, förra månaden eller förra året. Däremot säger det inget om framtiden. Viktigt att komma ihåg. Jag fortsätter handla med andra ord.

Utdelningar

 

Realty Income Corp 79 kr
Omega Healthcare Investors Inc 98 kr
SUMMA 177 kr

 

Det här är alltså veckans utdelningar. Realty Income delar ut varje månad och höjer oftast utdelningarna flera gånger varje år. Omega Healthcare är en kvartalsutdelare som allt sedan 2003 haft en riktigt fin utdelningshistorik.

Såg nu att du hos Avanza kan se händelser under veckan och utdelningarna direkt där. Vet inte om man kunnat göra det tidigare, i sådana fall har jag inte sett det. Fin funktionalitet 🙂

Aktieköp

Som ni ser valde jag att sälja av MTG (Modern Times Group) efter det att Kinnevik valt att dela ut dessa till oss Aktieägare. Nu i efterhand ångrar jag mig lite, men samtidigt har jag andra intressanta planer kring min portfölj och valde att göra mig av med de få aktier som delades ut.

Köpte även Axfood där aktiekursen nu står i All-time-High (ATH). Vad ska man säga?
”It’s far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price.”

Sedan tankade jag också lite Saltängen. Ett grymt tråkigt bolag där det inte händer så mycket men där utdelningarna fortsätter ticka in 4 gånger per år med en helt okej direktavkastning.

Veckans Twittrare

Konceptet ”Veckans Twittrare” rullar vidare och i veckan skulle jag vilja lyfta fram Att Välja Lycka som en twittrare med stor följrek.

Att välja lycka skriver mycket om sparande och här har jag fått mängder av intressanta recept som både är gott och som sparar några kronor.

Veckans Citat

{

”Den största risken långsiktigt är att stå utanför marknaden”

-Börje Ekholm, Investors förra VD

Helt klockrent citat. Många vill idag vänta och stå utanför aktiemarknaden tills dess att den är lägre värderad. Det här är enligt mig den största risken hos investerare.

Läsvärt från andra bloggar

Trygg Pension – går igenom bloggarnas portföljer och kikar vilka bolag som är mest populära

Stefan Thelenius har uppdaterat sin version av sparkalkylatorn och gjort den mer användarvänlig. Enligt den kommer jag vara miljonär om 2,5 år.

Frihetsmaskinen får 8 kr varje påbörjad timme. Bra jobbat!

Dollarmiljonären – är en ny blogg som jag börjat följa med spänning. Här presenterar hen sin portfölj.

Sofokles – har intervjuat en av mina förebilder, nämligen Utdelningsseglaren.

Ecorren – skrev nyligen ett inlägg om att stirra i portföljen för jämnan. Jag loggar in varje dag och kikar portföljen, men tycker att det är en rolig hobby.

 

Tack för att du läste. Som vanligt kan du alltid följa mig på Twitter och Facebook för de senaste uppdateringarna kring börsen och mitt sparande.

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x