Igår rapporterade Kopparbergs och jag måste ändå säga att beteendet på kursen efteråt var väldigt intressant, något jag inte hade kunnat fantisera om. Jag sålde i alla fall det jag hade kvar, men jag måste säga att beslutet satt långt inne. Att sälja aktier är så mycket svårare än att köpa.

 

Rapporten var bra, men svårt att göra en nöjd publik mer nöjd

Som många beskrivit var rapporten bra. Rörelseresultatet steg till 122 miljoner kronor nu i andra kvartalet mot tidigare års 104 miljoner. Vädret och fotbolls VM har varit två bidragande faktorer och vem vill inte slå sig ner med en kall öl när värmen varit som en utlandssemester?

VD Peter Bronsman har ju varit ute tidigare och verkligen pratat positivt om försäljningen. Det här har fått aktiekursen att stiga rejält redan innan rapporten igår. Troligtvis var det just därför kursen sjönk igår; rapporten var bra, men mycket var redan inräknat i kursen.

Det är väl så antar jag. Förväntningarna var höga inför rapporten och då marknaden blir så pass girig krävs det väldigt mycket för att göra marknaden fortsatt nöjd, vilket då inte var fallet igår. Samtidigt var det konstigt, vilket du kan läsa om längre ner.

När jag var barn fanns det en jul där Nintendo 64 var så galet populärt. Tänk dig att barnen önskat sig ett Nintendo 64 under 2 månaders tid och sedan fick ett gammalt sketet Gameboy i stället för sina förväntningar. Så kanske man kan beskriva händelsen igår, jag vet inte…

 

Jag sålde Kopparbergs

Tidigare sålde jag av hälften av mitt innehav och varför kan du läsa här. Jag hade dock kvar hälften då jag ville vänta på rapporten och se kursrörelsen. Det valet var väl kanske inte det bästa då aktien sjönk -7% när rapporten släpptes.

Sedan steg den till -5% och då sålde jag. Innan dagen var slut var dock kursen enbart på -1,64%. Det tyckte jag var rätt så konstigt måste jag säga.

Stort grattis till er som är långsiktiga i bolaget och tog tillfället att köpa mer på den här reaktionen. Är det något jag lärt mig så kan man verkligen passa på att köpa i liknande lägen om du fortfarande vill behålla bolagen. Marknaden har en tendens att överreagera. Men att kursen var ner och upp redan samma dag var konstigt…

Skumt är också att rapporten släpptes 11:30 igår. Oftast släpps rapporterna på morgonen så att vi investerare ska hinna få en uppfattning om vad som står där i innan börsen öppnar. Har ni någon teori om varför det kan vara så? Kanske jobbar man eftermiddag/kväll på Kopparberg?

 

 

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x