Hoppas att ni haft en rackarns trevlig månad där ute och att lönen trillat in på kontot som den ska. Tänkte passa på att redogöra vad jag tjänat och hur mina inkomstkällor sett ut under månaden. Det blir även lite sammanställningar nu när över halva året gått.

Många frågar mig hur jag kan spara så mycket. Det finns några punkter som jag tror gör att jag just nu kan spara relativt mycket av min lön trots att själva lönen inte är överdrivet hög:

  • Jag har inga barn och vi bor som DINK’s (Double Income No Kids). Sambon betalar halva hyran, och jag halva. På tal om det drömde jag att jag hade barn i natt, men det är en annan historia…
  • Reser enbart 1 gång per år, allt som oftast
  • Inga lån mer än CSN, ca 20.000 kr kvar att betala
  • Bor nära jobbet men inte allt för centralt och inte överdrivet stort
  • Jag är inte prylgalen. Använder mina prylar tills de faller ihop.
  • Ingen överdriven konsumtion med exempelvis dyra middagar på över 200 kr eller luncher för en hundring.
  • Har inga fritidsaktiviteter som kostar pengar mer än min träning där jobbet betalar gymkortet. Bloggen är min fritidsaktivitet.

 

Sedan har jag fått en fråga på mailen av en läsare som gärna ville veta vad i fridens namn jag lägger pengar på varje månad. Har lovat att redogöra för detta och kanske det är någon fler som tycker att det är intressant att se vart jag sprider mina sedlar.

 

Mycket utemat

Något jag reflekterade över under månaden är att jag ätit rätt mycket ute. Inte så många luncher ute och middagar men jag har ändå gått och köpt snabbmatlådor, pizza och hamburgare en hel del.

Men då har jag inte mått så bra på sista tiden heller. Jag vet, en värdelös ursäkt, men jag blir ändå glad för stunden när jag äter gott.

Inkomster

Lön 22 785 kr
Lön Extrajobb 3 041 kr
Bloggintäkter 1 663 kr
Övrigt 0 kr
Summa 27 489 kr

Månaden gav lägre lön och lägre bloggintäkter än väntat. Dock kom sista lönen från mitt extrajobb in och räddade situationen något. Alla beloppen är angivna netto, alltså efter avdragen skatt.

Som du minns förra månaden så skrev jag om att jag blivit av med mitt extrajobb. Nu bönade arbetsgivaren dock om att jag skulle komma tillbaka (blev som jag förväntat mig). Jobbet jag gör är egentligen bara att skriva omdömen till studenters arbete, svårare än så är det inte. Se det som att du sitter och rättar matteuppgifter.

Övrigt är om jag t.ex. sålt något på Blocket, hittat en plånbok och fått hittelön eller pantat burkar. Det blev varken hittelön från plånboken jag hittade eller pantpengar. Sambo KTM gick och pantade alla flaskor igår och handlade lite snask från Cloetta för pengarna. Jag fick i alla fall smaka godiset 😀

Sparande

Sparkvoten beskriver alltså hur stor del av lönen jag kunnat spara. Min tanke är att dela upp sparandet där huvuddelen går till Avanza och sedan en liten slant till Lendify och Tessin.

Avanza 13 000 kr
Lendify 1000 kr
Tessin 1000 kr
Summa 15 000 kr

Jag tycker att det här är en helt okej fördelning då jag vill lägga huvudfokuset på mina aktieinvesteringar. Det är trots allt dessa som gått allra bäst!

Hur är det för er? Går allt ert sparande direkt till aktieportföljen eller har ni något annat sparande?

  • Avanza 86.6% 86.6%
  • Lendify 6.6% 6.6%
  • Tessin 6.6% 6.6%

Sparkvot

Sparkvoten blev under månaden såhär stor:

%

Sparkvot

Sammanställning av året

Jag håller fortfarande mitt mål att uppnå en genomsnittlig sparkvot på 50% om året. Sedan ser jag att jag kunnat sätta in mer pengar under alla månader förutom 1  jämfört med föregående år. Då har jag inte heller räknat med utdelningarna i detta, vilket jag kanske borde göra.

En sak är då säker. Jag blir bara mer och mer motiverad

Vad blev er sparkvot under veckan? Har ni något långsiktigt framtida mål kring hur mycket ni vill spara?

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x