Av någon anledning är det så mycket svårare att sälja aktier än att köpa dem. Kopparbergs är ett bolag som legat mig rätt varmt om hjärtat och som jag skrivit en del om här på bloggen. Nu är den resan delvis över.

Har som sagt gått fram och tillbaka och funderat på om jag ska sälja. Sedan var det någon smart på Twitter som skrev att jag alltid kan sälja hälften. Så det gjorde jag.

 

Varför sälja?

Det finns egentligen inget konkret skäl till att sälja Kopparbergs i dagsläget. Aktien har gått riktigt bra nu på senare tid och är upp 45% sedan den lite mer stökiga perioden i februari. Att sälja vinnare är bland det vanligaste misstaget vi kan göra

En riktigt varm sommar där folk säkert druckit öl och cider som gamar har mest troligt bidraget enormt till försäljningen och marknaden verkar tro på en riktigt explosiv Q2 rapport då aktien handlas upp just nu. Den här rapporten kommer den 28:e augusti.

Men allt i bolaget tilltalar inte mig, verkligen inte.

Den största faktorn till att jag säljer är mest troligt att courtaget är skyhögt då aktien handlas på marknaden Nordic MTF. Minsta courtaget är hela 19 kr(!!) och det är helt galet med tanke på att jag betalar 1 kr när jag handlar bolag listade på Stockholmsbörsen. När jag handlar bolag i USA brukar jag landa på ca 8-9 kr i courtage.

Jag gillar verkligen att kunna sprida mina köp och att köpa ofta i bolag som jag vill äga väldigt länge. I fallet med Kopparbergs blir det svårt då jag känner att jag måste köpa så pass mycket aktier för att inte courtaget ska äta upp allt för mycket.

Detta tillsammans med en utdelningstillväxt på 0% i år och en direktavkastning på enbart 2,3% gör att jag ser bättre potential i andra bolag som mer passar min strategi.

 

Det behöver inte vara klokt

Däremot vill jag återigen inflika att det helt klart är möjligt att aktien tjur-rusar vid rapportdagen p.g.a. den fantastiska sommaren och en bättre pundkurs. Sedan får du alltid ställa dig frågan hur pass mycket du vill vara exponerad i aktier som är så pass beroende av väder och vind.

Min egna resa i Kopparbergs har varit fin och det blev i alla fall ett tillskott i krigskassan på drygt 10.000 kr som jag nu kommer investera i annat.

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x