Helt galet vilken härlig tid vi är inne i nu. Våren har dragit med sig rejält med utdelningar att återinvestera och utanför skiner solen lika klart som utdelningsportföljen i sin helhet. Det har blivit dags att kika lite på Aprils månadsrapport.

”Never give up, and good luck will find you”

Stora tankar kring Portföljen

Den klart största händelsen under April är att jag nu gått över 500.000 kr strecket, vilket känns helt underbart. Mer om det kan du läsa här:

Jag är halvvägs!

 

Sedan har jag planer kring att sälja hela mitt innehav i Cloetta. Anledningen är bland annat att bolaget inte riktigt uppfyller de krav jag hade när jag en gång blev ägare i bolaget. Mer om det framöver.

Jag har även tänkt sälja allt i Tieto och möjligtvis återinvestera beloppet i samma bolag fast i ett KF i stället. Läs mer kring detta här.

Portfölj

[visualizer id=”8980″]

Portföljutveckling

April har bjudit på en fin resa uppåt måste jag säga. Nästan en hel månadslön i avkastning! Det tackar man självklart inte nej till, bara man är medveten om att det kan bli en negativ månadslön nästa månad.

 

Såhär har portföljen utvecklats allt sedan jag startade med bloggen KTM

Utdelningar

Totalt sett har det blivit 3800 kr under månaden, skattat och klart (källskatt avräknad). Det är rätt fascinerande ändå, speciellt med tanke på att många familjer har problem att ens spara 500 kr varje månad.

 

Här nedan visar jag en graf som visar hur utdelningarna sett ut hitintills i år varje månad. De grå staplarna visar vad utdelningarna var förra året. Tidigare lade jag ut dessa mallar och du kan hitta dem här.

Lön och Sparkvot

Sammanlagt kunde jag stoppa undan 17.500 kr från lönen direkt till mitt långsiktiga sparande.

1500 kr gick till Lendify

1500 kr gick till Tessin

15 500 kr gick till Avanza

Sparkvoten landade på 63%, vilket var 3% lägre jämfört med samma period förra året. Det är givetvis tråkigt med en lägre sparkvot. Samtidigt ligger den långt över mitt mål på en genomsnittlig sparkvot över 50%.

Lön och Sparkvot – April 2018

 

Köpt / Sålt

Jag har tankat på riktigt friskt nu under april och det slutade med att jag köpte aktier för över 15 000 riksdaler. Ingen kommer att komma ihåg en fegis! ;D

Nästa månad skulle jag vilja fokusera mina köp i Skanska, Latour, K2A pref och Klövern. Även Investmentbolaget Industrivärlden kan få lite kapital i sig då det är mitt minsta investmentbolag idag.

Bloggen

Här nedan redogör jag för de mest lästa inläggen under månaden samt vad bloggintäkterna varit kontra samma period föregående år.

Självklart vill jag tacka dig som fortsätter läsa och som hela tiden stöttar min resa på väg mot miljonen. Förhoppningsvis drar du någon nytta av bloggen och vem vet, kanske lär du dig något 🙂

Vill du stötta bloggen får du gärna följa mig på Twitter där jag oftast skriver galna saker. Vid 4000 följare har jag dessutom lovat en liten surprise 

 

5 mest lästa inläggen

49,2%

Jag gjorde er besvikna

4 Monster per dag

Genomsnittlig Direktavkastning

Källskatt på Utdelning

LÄSARSTATISTIK (sidvisningar)

April 2018 – 81 482 sidvisningar

April 2017 – ca 24 000 sidvisningar

 

BLOGGINTÄKTER

Mars 2018 – 2500 kr

Mars 2017 – 278 kr

12
0
Kommentera gärna :)x
()
x