Så mina vänner! Då var det dags! Halva min resa är gjord och tiden är inne att kika tillbaka lite på vad som hänt samt reflektera över vad som komma skall.

Det var egentligen så sent som igår som jag förstod att 500.000 skulle bli ett faktum då lönen trillade in på kontot. Det enda som skulle kunnat stoppa mig var en rejäl sättning på 5-7% i mina innehav, vilket inte inträffade. Tack gode gud för det!

Med förväntan gick jag in i Avanzas direktöverföring och tryckte in 14.500 kr från Swedbank och helt plötsligt öppnade sig himlen; jag hade nått 500.000 kr.

Egentligen var det inte så spektakulärt. Faktum är att jag inte kände någon skillnad alls. Men jag blev GLAD, riktigt glad faktiskt. Lite som när man var liten och hittade sitt Nintendo 64 i ett paket under granen. Exakt samma känsla!

 

Det blir Fest!

Självklart blir det fest då det kanske är bland det viktigaste att ni faktiskt firar era framgångar. Det blir däremot inte på en gång utan jag spar det tills dess att jag ändå tänkt dra en utekväll. Då blir den så mycket mer värdefull (hett tips från coachen).

Tanken är väl att ni ska få följa med mig under hela den dagen och att det blir ett inlägg som uppdateras kontinuerligt från morgon till kväll.

 

Portföljens utveckling

Jag började dokumentera portföljens värde först när jag började blogga och då stod värdet strax över 100.000 kr. Såhär har det sett ut fram till idag:

 

Så började min resa

Jag köpte mitt första värdepapper i oktober 2015. Det var en fond kallad DNB Global indeks efter att ha läst bloggen RikaTillsammans. Vi stod då på toppen inför en liten större nedgång, och faktum är att det kändes rätt jobbigt att vakna upp varje dag och se röda siffror i portföljen.

I 2016 valde jag att sälja alla mina fonder och köra stenhårt på aktier för att lära mig mer om utdelningsinvestering. Det kändes klockrent redan då och känns minst lika rätt än idag. Allt sedan dess har jag valt aktier som har en positiv utdelningshistorik och investerat alla utdelningar jag fått i mina bolag.

Det största misstaget jag gjort var nog att jag aldrig tog mig i kragen och började investera tidigare. Jag hade ingen mamma eller pappa som var aktieintresserade och heller inga av mina barndomsvänner visste vad aktier eller investeringar var. Samtidigt visste jag redan som 20-åring att det gick att göra fina pengar på aktiemarknaden men tog aldrig steget att börja.

Självklart är det aldrig för sent att börja, men vi vet nog alla vid det här laget att effekten blir grymmare desto tidigare du startar. Så starta idag hellre än imorgon.

 

1 kr till 1 miljon

Nu idag fortsätter min resa precis som förr. Skillnaden är att jag nu har en rejäl grundplåt att stå på och alla ni vet att snöbollen tycks rulla fortare och fortare, varav tiden från halv-miljonen fram till miljonen troligtvis blir kortare.

Jag kommer fortsätta lyssna på poddar, läsa böcker (förhoppningsvis fler) och sprida min kunskap här på bloggen. Jag kommer skriva om sjuka grejor och intressanta händelser, precis som vanligt.

Är du ny här får jag givetvis hoppas att du är taggad på att följa med min resa mot miljonen och att du kanske själv kör igång med din egna resa. Om du är gammal räv och följt bloggen några månader (kanske till och med år!) får jag givetvis se till att tacka dig som flitig läsare att du hängt med så länge och hoppas att du fortsätter följa mig ända fram. NU KÖR VI!

 

Vad händer efter miljonen?

Det sägs att ”Första miljonen är den svåraste” och självklart är jag inte beredd att sluta min resa när den värsta backen är avklarad.

Min stora tanke med sparandet är ju att kunna finansiera mitt levebröd med utdelningarna som nu år för år växer sig starkare. Mest troligt blir det helt enkelt ett nytt stort mål efter mitt miljonmål.

Bloggen kommer nog alltid att heta Kronan till Miljonen däremot. Det är ett namn som grott sig fast och på något vis känns det bra att kunna visa hur man tar sig från ingenting till en miljon utan att köpa trisslotter varje dag.

 

52
0
Kommentera gärna :)x
()
x