Det här inlägget handlar om alla de mail, kommentarer och Twittermeddelanden jag fått angående mitt senaste sponsrade inlägg. I ärlighetens namn har det varit pajkastning utöver det normala och även om jag förstår er frustration så tror jag att det är viktigt att jag ger min egna bild av det hela.

”Din blogg är inget annat än en hög med kattskit”Det här är ett exempel på en kommentar jag fått och givetvis förstår jag, utan att själv äga katt, att en hög med kattskit är något som ingen kan uppskatta.

Det här är inte ett inlägg för att försvara mig själv, utan snarare en chans att säga exakt hur mina tankar går.

 

Kommentarerna

Jag har varit otroligt seg att svara på era kommentarer och det här ber jag givetvis om ursäkt för. Det är mitt fel och något jag ska bli bättre på. Jag har tagit åt mig av den feedback helt enkelt. Bloggen har genom tiderna fått över 3000 kommentarer och jag är lika tacksam och glad för varenda en. Hoppas att ni förstår att jag inte med flit glömmer att svara på era kommentarer.

 

Sänka lånekostnader

Till att börja med vill jag bara förklara att inlägget i sig var ett Gästinlägg, därav namnet Gästinlägg. Sedan tror jag att alla som läser min blogg inser att det aldrig är bra att låna pengar till konsumtion. Vill du köpa en skoter eller en spelkonsol är det bättre att sätta upp ett målsparande, det tror jag många av er redan insett.

Problemet är när du har 3 stycken mindre lån, låt säga med 50%, 67% respektive 90% ränta (tro mig, det finns mycket värre exempel). Att då ta sig i kragen och baka ihop dessa till ett och samma lån med kanske 10% ränta tycker jag är bättre.

Visst, 10% är väldigt dyrt det med, men det är samtidigt bättre än de första 3 lånen. Och det är just det som är skillnaden! Att du tagit steget och gjort en förbättring i din ekonomiska situation. Många skiter i detta och lever bara i nuet, man går liksom vidare i samma fortspår. Tänk också på att ett bra val oftast leder till ett annat bra val.

Har du tagit dig tid att jämföra dina lån mot andra lån har du kommit ett enormt steg på vägen och är en förutsättning för att kunna spara mer pengar varje månad.

 

Vägen mot miljonen och KTM

Jag skulle vilja repetera det jag så många gånger tidigare sagt. Bloggen KTM driver jag av 4 stora anledningar:

  • Först och främst, Att trigga mig själv till att fortsätta min resa mot miljonen
  • Att lära andra och samtidigt lära mig
  • Att utöka mitt kontaktnät och kunna nätverka på ett bättre sätt
  • Att få en extra inkomst som tickar in varje månad

 

För mig har resan mot miljonen gått galet bra hitintills men jag förstår att det är p.g.a. att jag följt vissa väldigt tydliga och enkla regler:

  • Investera långsiktigt och stabilt
  • Höja inkomsterna
  • Sänka utgifterna

Det här är givetvis ingen raketforskning. Du har bara en begränsad tid att verka med din portfölj innan du hamnar i träkistan. Det är något du tyvärr inte kan påverka, för eller senare dör vi alla. Det du däremot kan påverka är din inkomster och utgifter. Lyckas du spara 1000 kr i stället för 500 kr varje månad så gör det en stor skillnad.

 

Extra inkomster utöver lönen

Det intressanta är att jag varje månad får frågor kring vad jag har för extraarbete, eller hur jag lyckas tjäna pengar på bloggen. Uppenbarligen är detta något som andra också vill. Många testar förgäves med att sitta ner och svara på blanketter på nätet, samtidigt som andra lösningar till extra inkomster kanske är närmre än många tror.

Jag har ständigt fått höra att det inte går att tjäna pengar på bloggande, att det bara rör sig om några få kronor och att det aldrig blir något av det. Ursäkta om jag säger det men det där är ren bullshit. Själv har jag haft månader där bloggintäkterna varit en stor del av den lön jag har från mitt ordinarie jobb och jag vet lika väl som du att det här extra slantarna gör stor skillnad över tid om du investerar långsiktigt och fokuserat.

Frågan är om människorna som skriver att bloggen är en hög med kattskit kanske också jagar en extra inkomst, de kanske också vill bli mer ekonomiskt oberoende? Kanske till och med du som läser detta känner att ”jaaaa, det här med ekonomisk frihet kanske inte är så dumt i alla fall”?

Så snälla ni, lita inte på någon som säger att bloggande eller vad annan skit som helst inte kan generera dig en extra inkomst. Allt handlar om din egna motivation och vad du väljer att göra av din tid, så enkelt är det!

Men tro mig, det här har inte kommit gratis. Det fanns en tid då jag tjänade 5,7 kr per timme på mitt bloggande. Till dig som skrev att Bloggen är en hög med kattskit: jag skulle vilja se dig göra ett lika stort jobb som jag faktiskt gjort för 5,7 kr i timmen och sedan komma tillbaka till mig och säga exakt samma sak… just saying.

 

Reklamen på bloggen

Det har varit viktigt för mig att tydligt visa vad på bloggen som är sponsrat och inte. Det här gör jag med en extra tagg till vänster om rubriken som lyder ”SPONSRAT INLÄGG”. Det är ungefär likadant som på DI fast där står det Annons och de har en blå banner ovanför. En liten skillnad i CSS kort och gott.

Här har du som läsare en otroligt viktig uppgift. Väljer du att läsa dessa inlägg, eller väljer du inte att läsa dem. Om svaret är nej så kan du glatt scrolla vidare och trycka på ett inlägg som inte är sponsrat och suga ut kunskap och glädje därifrån. Det går exakt lika bra.

Det var någon som skrev att sån här reklam inte går att jämföra med reklam på TV. Och det är faktiskt sant! Reklam på TV kan du inte hoppa över, men det kan du här. Du väljer själv vad du vill läsa och inte läsa.

Inlägg som dessa är inget jag publicerar för en ynka tusenlapp precis. De hjälper mig att nå mitt mål snabbare och om även du är sugen på att nå ditt ekonomiska mål snabbare så kanske vi inte är så olika trots allt?

Jag begär ingen donation från er…

Jag tar inget betalt för mitt content…

Det enda jag gör är dessa inlägg som du själv väljer om du vill läsa eller ej.

 

Du väljer vad du vill göra med din tid

Jag måste ändå säga att jag är lite besviken över den person som sa att jag borde sluta med bloggande helt nu, att det inte finns något värde kvar. För mig finns det galet mycket mer värde. Jag egentligen bara börjat min resa men är ändå fast besluten om att jag vill pusha mig själv och er vidare till ett mer ekonomiskt och bättre liv. Men, om du väljer att följa med på den resan är helt upp till dig.

Med tåren i ögat kommer jag ihåg den gången bloggen låg nere och jag var vaken hela natten för att få den up-and-running på morgonen för att jag visste att det fanns människor där ute som skulle bli besvikna om de inte fick läsa sitt dagliga inlägg. Detta trots att jag skulle jobba dagen efter. Det är commitment, det är drivkraft!

Faktum är att jag lägger ner galet mycket tid på att bl.a.:

  • Svara på frågor via mail
  • Söka reda på intressant fakta och presentera på bloggen
  • Följa upp stabila utdelningsaktier genom att exempelvis gräva i årsrapporter och skapa historiska utdelningsgrafer.

Det här är någonting som jag givetvis tycker är roligt och som jag självklart vill fortsätta med, annars hade jag inte hållit på såhär länge.

Till saken hör att pappa lärde mig en otroligt viktig sak angående detta:
Det är alltid den som lägger ner mest tid och mest engagemang som kommer att komma längst, oavsett medfödd talang. Hårt arbete vinner alltid över talang, när talang inte jobbar

Det här är något som präglar mig varje dag och som verkligen ser till att jag nåt ett steg närmre mina mål för varje dag som går

 

Och till sist… till dig som tycker att bloggen inte är mer än en hög med kattskit:

”Kul att du kunde ta dig tid att skriva detta mail. Men tänk på att samtidigt som du gjorde det så fanns det någon annan där ute som spenderade sin tid på något vettigare och mer värdeskapande, någon som brinner för sina mål och gör något värdefullt med sin tid. Samtidigt som du sitter där hemma och pillar navelludd och ser på Robinson eller Arga snickaren så finns det någon som vill mer och vinner över dig”.

Slutligen vill jag säga att jag tagit åt mig av er som faktiskt lagt ner tid och skrivit konstruktiv feedback och vill passa på att tacka för denna. Det ger mig bränsle till att göra mitt jobb ännu bättre.

 

 

42
0
Kommentera gärna :)x
()
x