I det här inlägget visar jag vad jag tjänat och vad min sparkvot varit under april. Bortsett från den ”slös-resa” vi gjorde i helgen så har det ändå varit en rätt sparsam månad. Jag ser till att göra många medvetna val för att minska mina utgifter varje månad för att samtidigt försöka leva så trivsamt som möjligt.

Exempelvis var det riktigt eländigt väder igår med regn och kyla. När jag begav mig ut på morgonen kl 07:30 så hade det varit hur skönt som helst att sätta sig i min varma och torra bil i stället för att ta cykeln.

Men det gjorde jag inte! I stället trampade jag iväg på min cykel och tro det eller ej så kom jag ändå fram till jobbet trots allt (det hade man inte kunnat tro). Det är just sådana val som gör att du kan lyckas och som har stor effekt över lång tid.

Visst hade det kanske varit frestande att köpa onödiga saker såsom energidryck och ute-kaffe varje dag, men kom ihåg att detta enbart är gott för stunden.

Lev för dagen – eller lev sparsamt för att leva bättre framöver. Det är det val som du måste göra.

Inkomster

Alla belopp nedan är redovisade netto, alltså efter skatt.

Lön  22 086 kr
Lön Extrajobb  3041 kr
Bloggintäkter  2500 kr
Övrigt  0 kr
Summa  27 627 kr

Under posten övrigt hamnar t.ex. mina pant pengar eller om jag sålt något på Facebook eller Blocket. Det kan också vara saker som Skatteåterbäring (vilket tyvärr blev en skatteskuld i år).

Sparande

Allt som blir kvar efter alla fasta avgifter är betalda och efter all konsumtion hamnar i säcken sparande. Min strategi är fortsatt att sätta över en fast summa (1500 kr) till Tessin och Lendify varje månad och sedan hamnar det övriga till mitt konto hos Avanza.

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza  14 500 kr
Lendify  1500 kr
Tessin  1500 kr
Summa  17 500 kr

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 82,8% 82,8%
  • Lendify 8,6% 8,6%
  • Tessin 8,6% 8,6%

Extra avsättning till skatten

Nu den här månaden hade jag tänkt sätta av 2000 kr extra till den kvarskatt jag har att betala. Det här ser jag inte som ett sparande då det faktiskt är ett misstag från föregående år då jag betalat för lite skatt.

Sparkvot

Sparkvoten är delen som du lyckas spara av det du får in varje månad. Har du en inkomst på 20.000 kr och lyckas spara 10.000 kr så har du en sparkvot på 50%

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten följande:

%

Sparkvot

Samlad sparkvot

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x