Det blir ingen veckorapport idag då jag tänkte informera om en riktigt häftig sak!

Igår satt jag och mixtrade i mina exceldokument igen och såg till min stora njutning att jag är uppe i 49,2% (49,3 egentligen avrundat uppåt)! Med den procentsatsen avser jag alltså andelen som är uppnådd fram till miljonen. Jag kan alltså snart klassa mig som ”halv miljonär” 🙂

Även om det kanske inte låter så häftigt med halv miljonär så inser jag att detta är ett belopp som många aldrig kommer upp till under sin livstid. Visst finns det många som oundvikligen byggt upp ett fint kapital genom att äga sitt boende under sina år, men det är desto mer sällsynt med målmedvetet och långsiktigt sparande på börsen. Vi är unika och troligtvis har vi gjort det bästa valet man någonsin kan göra rent ekonomiskt.

Tyvärr jag har inte hunnit implementera decimalstöd i cirkelräknaren som jag har på startsidan, så jag klottrade dit ”,2%” i paint i stället… Visst blev det snyggt? 😀

Just nu ser fördelningen ut såhär:

Avanza: 411 893 kr

Tessin: 62 000 kr

Lendify: 18 667 kr

TOTALT: 492 570 kr

Själv ska jag se till att fira detta rejält när det väl blir dags. Däremot har jag insett på senare tid att det är mycket mer värt att spara firandet och festandet till de stunder då du själv har något du vill fira. Förut var jag ute och slirade i princip varje helg, men nu blir det mycket mer sällan och främst när jag själv har något jag är stolt över och vill tacka mig själv för.

Givetvis inser jag att börsen kan falla 30-40% inom det närmaste året, i alla fall om man ska tro på den tekniska analys som drogs i EFN  nu senast:

Efter det kanske vi faller 20-30% till… vem vet? Samtidigt vet vi att en börskrasch kanske varar max 1-2 år medan uppgången efteråt tenderar att vara betydligt längre, så varför ska vi vara oroliga?

Når jag målet nästa löning blir jag givetvis glad, men gör jag det inte så spelar det mindre roll. I mitt huvud är jag redan miljonär då min strategi och taktik dit är klar och tydlig. Det enda vi egentligen behöver göra är att spänna av, sitta lugnt i båten och njuta av resan dit.

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x