Erik Selin är en omtalad fastighets- och investeringsguru och är VD för fastighetsbolaget Balder där jag tidigare ägt preferensaktier. Jag läste nyligen en artikel om Selins investeringar i USA och tänkte att det kunde vara läge att ta upp dem här på bloggen. 

 

Sedan tidigare är Erik även investerad i Intrum och Resurs Holding, två bolag jag skrivit om och där jag idag äger Intrum i portföljen. Just nu har dock fastighetsprofilen riktat blicken över Atlanten där han ser fin potential. Här är några av de bolag som han investerat i.

 

Johnson & Johnson

Bolaget som höjt utdelningen 57 år i rad har nog ingen undgått. Det här är troligtvis det bolag i USA som jag haft längst i min portfölj.

Nyligen har oron kring böter varit stor i och kring ev asbest i deras barnpuder. Allt som har hänt är däremot att jag gjort fina pengar på den affären.

 

Union Pacific

Det här är ett bolag som jag börjat skriva om men där inlägget inte riktigt är klart. I det stora hela handlar bolaget om järnvägar och det här är då USA’s största järnvägsbolag.

Utdelningsmässigt har man en väldigt stabil bas med 13 år av i följd höjda utdelningar samt hela 15,6% i årlig organisk utdelningstillväxt.

 

3M

Så vitt jag vet är det bara 3 stycken utdelningskungar som för närvarande har över 3% i direktavkastning. 3M är en av dessa med 3,45%. Det här är ett bolag som har produkter inom hela industrirörelsen. Man har höjt utdelningen 60 år i rad och utdelningsandel är enbart 60%.

Ska jag vara ärlig tror jag inte köpläget i 3M kommer fortsätta allt för länge till, men det är min högst personliga syn på tillvaron. Här kan det kanske vara fint att nyttja den strategi jag publicerade nyligen om man är intresserad av att äga bolaget

 

Moody’s corp

Är ett spännande bolag som huvudsakligen är kända för att bistå med kreditbetyg och rating av större noterade bolag runtom den globala marknaden. Jag har inte investerat i bolaget då jag tycker att deras utdelningsprofil inte är tillräckligt attraktiv till min utdelningsportfölj.

 

I artikeln jag läste uttryckte sig Erik såhär:

”Det är stora, tråkiga och förutsägbara bolag, no brainer-investeringar”

”Gör du en korg av dem och ligger på det, så går du bra över tid.”

Jag kan till viss del hålla med om det här. Däremot gäller det att ibland öppna sin korg med aktier och analysera om man kan göra förbättringar. Hittar man något som inte platsar så kan du fundera på om det är värt att byta ut bolaget i korgen. Så gjorde jag nyligen då jag sålde Starbucks.

0 0 vote
Article Rating
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x