Igår publicerades en nyhet som fick aktiekursen i Johnson & Johnson att backa 10% under en och samma handelsdag. Tydligen har bolaget haft kännedom om att deras babypuder innehåller asbest i flera årtionden.

För ett par veckor sedan sålde jag en del av Johnson & Johnson då bolaget verkligen skjutit iväg i värdering i min portfölj. Majoriteten av bolaget finns dock kvar i portföljen.

Självklart hade jag ingen aning om detta utan den här nyheten kom som en chock även för mig.

 

Den nya rapporten

Johnson & Johnson har under lång tid påstått sig aldrig vetat om att deras babypuder innehåller asbest samt förnekat att det skulle innehålla ämnet.

Asbest kan som många vet orsaka cancer. I juli blev bolaget skyldiga att betala en galet stor summa till 22 cancerdrabbade kvinnor som länge använt produkterna.

En ny rapport från Reuters visar nu att bolaget kan ha haft kännedom om att produkten innehåller asbest åtminstone sedan 1971, och kanske även ännu tidigare. 

Jnj svarade direkt på detta:

”Johnson & Johnson’s baby powder is safe and asbestos-free.

”The Reuters article is one-sided, false and inflammatory. Simply put, the Reuters story is an absurd conspiracy theory.”

 

Här hittade jag en film som förklarar rätt bra:

 

Så gjorde jag

Anledningen till att kursen sjönk hela 10% under gårdagen var givetvis för att bolagets förtroende ruckas rejält.

Man brukar säga att det tar år efter år för att bygga upp ett förtroende inom ett bolag, men bara några minuter att rasera detta förtroende.

Hur som helst så är marknaden inte sen att överreagera när sånt här händer. Det blir en chock och alla ska ut samtidigt. Rädda det som räddas kan.

Mycket är fortfarande oklart kring Reuters rapport och vi får helt enkelt se vad som händer framöver. Det ska bli spännande.

Jag kunde i alla fall inte hålla fingrarna borta utan köpte på mig ett gäng aktier igen. Med det köpet så är jag klar med mina utländska investeringar för den här månaden. Nu väntar jag på ny lön som kommer in nästa vecka.

Köpte ni också mer Johnson & Johnson igår?

34
0
Kommentera gärna :)x
()
x