Portfölj 2019

Min utdelningsportfölj för ett rikare och friare liv

Genom åren har jag letat och grävt efter bolag som jag själv tycker passar i en stabil utdelningsportfölj. Tanken med portföljen är att den ska ge god avkastning över åren samt vara hyggligt defensiv även i tuffare perioder. På den här sidan får du läsa mer om portföljsammansättningen och lära dig om bolagen.

Tillbaka till blogg

Kort om portföljen

Portföljen är uppdelad i 2 olika kontotyper. De svenska aktierna och fonderna har jag samlat i ett ISK (investeringssparkonto) medan alla utländska finns i en KF (kapitalförsäkring).

Den här portföljen är inte konstruerad för att kunna fördubbla sig själv inom en vecka, utan snarare för att ge en stabil avkastning över tid med ett tydligt defensivt tänk. Jag gillar bolag som år efter år kunnat höja utdelningen och verkligen visar tecken på god ledning och gynsamt framtidstänkande.

Portföljen uppdateras igen om

Dag(ar)

:

Timme(s)

:

Minut(er)

:

Andra(s)

Portföljfördelning

Såhär är portföljen uppdelad just nu

Obs! Det kan ta några sekunder för portföljen att laddas

 

Detaljer ISK

.Här är detaljerna för mitt ISK (Investeringssparkonto) där jag samlar mina Svenska aktier. Avkastningen är inte inklusive utdelning för respektive innehav.

Detaljer KF

Anledningen till att jag har mina utländska aktier i en kapitalförsäkring är att jag automatiskt vill få tillbaka den källskatt som dras oavsett min lånebild.

Portföljens förändring över tid

Såhär har portföljens utveckling sett ut över tid. Den här grafen innefattar alltså både kursavkastning, utdelning och nysparande i min egen portfölj. Jag började räkningen från det att jag startade bloggen.

Avkastning under månaden

Här är tanken att jag ska presentera avkastningen för portföljen 1 månad bakåt i tiden.

Då det ännu inte gått en hel månad av 2019 så får vi vänta fram till slutet av januari innan en rimlig bild kan visas

 

Mer om bolagen

Är du sugen på att veta mer om bolagens utdelning så kan du klicka dig in i respektive bolag här nere

 

Bygg din pengamaskin via Lendify

Jag har valt att investera i Lendify som ett komplement till börsen. Öppna ditt konto via min länk nedan redan idag så får du 500 kr extra när du investerat 20.000 kr.