Intrum, tidigare Intrum Justitia, är ett bolag som varit hårt pressat sedan toppen i april 2017. Jag är väldigt sugen på att ta in bolaget i min egna portfölj med tanke på bolagets tidigare prestationer och stabilitet.

När det kommer till aktiehandel så är historiken det enda vi har. Vi kan tro och spekulera om saker och ting i framtiden, men vem vet vad som faktiskt sker. Det är också det som är lite spännande med aktiemarknaden.

Den 12:e juni 2017 (exakt ett år sedan) så fick Intrum Justitia och Lindorff godkänt från EU-kommissionen att slås samman. Förhoppningen var stor nu när Europas största Kredithanteringsföretag skulle bildas. Dock har resan sedan dess inte varit någon solskenshistoria.

Jag är inte så jättebevandrad angående Lindorff men jag skrev ett positivt inlägg om dem tidigare rörande Lendify där jag idag investerar i lån.

En stor risk som fått aktiekursen i Intrum att dippa är att Nordic Capital, som är storägare i bolaget, ska sälja alla sina aktier och tacka för sin tid. Nordic Capital äger idag 44% av bolaget. Dock har ännu inga aktier sålts, vilket är viktigt att veta.

Intrum utgör dock den mest blankade aktien just nu på Stockholmsbörsen med en andel på nära 8%. För er som inte vet vad blankning är så skulle jag väl lättsammast kunna beskriva det som att du lånar aktier i hopp om att aktiekursen ska sjunka för att sedan sälja – i vanliga fall köper du ju i hopp om att kursen ska stiga.

På den positiva sidan ser vi dock mycket ljus. Bolaget har höjt utdelningen 12 år i rad och även i år höjdes utdelningen från 9,0 kr/aktie till 9,5 kr/aktie. Det är en stabilitet som jag söker och som jag hoppas att Intrum kan upprätthålla även framöver.

Aktiekursen har backat 30% bara i år och vem vet, kanske är det den som är modig när alla andra är rädda som kommer vinnande ur just den här situationen?

Jag kommer att lyssna på Investerarens avsnitt kring Intrum som för ett tag sedan släpptes för att bilda mig en ännu bättre uppfattning om situationen. Som vanligt vill jag även se hur pass bra det här bolaget skulle komplettera mina övriga bolag i portföljen innan jag väljer att ta in det.

Äger du eller har du ägt Intrum? Vad tror du om framtiden? Är det här ett läge då du passar på att öka ännu mer?

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x