Dividend Kings är en samling bolag som höjt utdelningen mer än 50 år i sträck. Självklart är Dividend King en titel som väldigt få bolag faktiskt titulerats med. Det här är de bästa av de bästa när det kommer till utdelningshöjningar och självklart är många av oss intresserade av att se vilka som erbjuds.

Observera att detta är en uppdaterad arikel som jag skrev för några år sedan. Anledningen till uppdateringen är att mycket hänt inom området.

 

Vad är dividend kings?

För att ett bolag ska få den fina tituleringen krävs alltså minst 50 år av konstanta utdelningshöjningar. Notera ordet höjningar. Det räcker alltså inte med att bolaget delar ut lika mycket som året innan, vilket i stället brukar gå under benämningen positiv utdelningstrend.

Utdelningsaristokrat (dividend aristrocrat) är enbart hälften så spektakulära då de “enbart” höjt utdelningen 25 år i rad. Med det sagt har alltså en Dividend king blivit titulerad Dividend aristrocrat 2 gånger om.

Här nere har jag listat de nuvarande 22 bolaget som fått titulera sig Dividend King. Kommer troligtvis att göra genomgående analyser av bolagen successivt på bloggen.

 

Lista med dividend kings

Den här listan är senast uppdaterad 2019-06-09. Här kan du själv sortera på det du tycker är viktigast, oavsett om det är direktavkastning, utdelningsandel eller antal år med höjd utdelning.

Länkarna i tabellen går direkt till Avanza där du kan läsa mer om bolaget.

 

Mina Dividend Kings

Just nu äger jag faktiskt 2 stycken dividend kings i min egna portfölj. Det är Johnson & Johnson som verkar inom hälsosektorn samt 3M som säljer produkter främst inom industri.

0 0 vote
Article Rating
12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x