Nu är jag 67% genom min miljonresa och med enbart 1/3 kvar till min första miljon så känns livet som investerare hoppfullt. I vanlig ordning går jag igenom det som hänt under månaden och hur horisonten ser ut. OCKSÅ: blev det så att stapeln för oktober sjönk jämfört med september?!

 

Något som är lite intressant är att jag i princip dubblat mitt portföljvärde mot oktober förra året (alltså för ett år sedan).

I oktober för ett år sedan passade på att räkna ut hur många gånger jag kunde gå på bio för de utdelningar jag inkasserat under helåret 2017. Det blev 62 st. Räknade på samma sak nu fast för utdelningarna 2018 och inser att jag antalet biobesök ökat till 138 st.

Ett lite roligt mål jag har är att utdelningarna ska täcka ett biobesök varje dag under ett helt år, alltså 365 stycken.

Portfölj

Såhär ser fördelningen av min portfölj ut i dagsläget (kan ta lite tid att ladda).

[visualizer id=”13328″]

Portföljutveckling

Som ni vet så var jag tidigare under månaden lite orolig att portföljens värde från september till oktober skulle ha sjunkit inklusive mitt sparande. Det här p.g.a. den stora nedgång vi sett. Så blev däremot inte fallet och portföljen ökade även i oktober:

 

Avkastningen under månaden har väl inte varit en munter syn, men å andra sidan har oktober bjudit på väldigt fina köplägen. Såhär har portföljen gått under månaden:

 

Kikat vi däremot på helåret ser det mer muntert ut. Då har portföljen i sin helhet avkastat +9% inklusive utdelningar. Det är väl kring där jag förväntar mig avkastningen också.

Utdelningar

Som jag skrev innan så är oktober tyvärr en av de mest utdelningstunna månaderna för mig. Trots det har jag slagit föregående års utdelningar för månaden med hästlängder.

 

Såhär är utdelningarna spridda mellan bolagen och helåret. De genomstrukna bolagen är de innehav som jag under 2018 valt att helt sälja av.

Lön och Sparkvot

Jag skrev mer om min lön och sparkvot i det här inlägget:

Lön och Sparkvot oktober 2018

%

Sparkvot

 

Mitt mål är fortfarande att kunna ha en sparkvot på över 50% i genomsnitt för helåret. Just nu ligger den på 61%. Jag är väl medveten om att den här sparkvoten nog inte går att hålla livet ut, men så länge jag känner att den funkar bra för mig så tänker jag köra på.

Som jag nämnde innan så känner jag knappt att jag sparar längre. Det har blivit lite av en vardag.

Köpt / Sålt

Jag har köpt och sålt så sjukt mycket under månaden och som vanligt försöker jag handla i mindre summor kring 597 kr i svenska bolag.

Under månaden sålde jag faktiskt lite H&M, men absolut ingen stor del. Tror jag sålde ca 10% av mitt totala innehav.Jag vill fortsätta vara med i bolaget och tycker att Q4 kommer bli galet spännande.

Sedan valde jag också att plocka in Digital Realty som nu kommit ner till en riktigt attraktiv nivå enligt mig.

På hemmaplan har jag tankat otroligt mycket Atlas Copco samt även Kinnevik som också haft det tungt. Bägge dessa är starka spelare enligt mig och Atlas har haft en positiv utdelningstrend nu i 34 år. Väldigt många är osäkra på Kinnevik och Zalando som är deras största innehav, därigenom passar jag på.

Bloggen

De 5 mest lästa inläggen under månaden

Fonder eller Utdelningsaktier 

Sparmall deluxe 

Ett extra månadssparande från utdelningarna 

Ny TV – men sparar 700 000 kr 

Avanza Superlånet 0% – belånar jag portföljen nu? 

 

Mest diskuterade inlägget

Ut med Industrivärden? 

 

Antal sidvisningar

Oktober 2018: 125 800 st

Oktober 2017: oklart

Bloggintäkter

Oktober 2018: 5159 kr

Oktober 2017: 1496 kr

 

Lämna gärna en kommentar här nere och berätta kort om hur det går för din egna portfölj och ditt sparande? Är du också inriktad på att bli aktiemiljonär?

Som vanligt vill jag passa på att tacka dig som tar dig tid att följa min resa samt att vi lär oss så sjukt mycket av varandra. Du är awesome 😀

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x