Medan börsen i Sverige fortsätter vara osäker och bjuda på köptillfällen så kan vi även se spännande köp-case på andra sidan Atlanten. Ett sådant bolag är Digital Realty som jag velat ta in nu ett tag.

Nu när börsen i USA öppnar kl 14:30 så lutar det mot att jag köper på mig en liten kaka. Inte mycket i vanlig ordning, men givetvis lite mer än när jag köper svenska aktier. Det här p.g.a. det utländska courtaget.

Precis som många andra bolag har aktiekursen här även tagit lite stryk och är ned ca -15% sedan toppen.

Det här tycker jag känns som en galet intressant kandidat i min egna portfölj då det är fastigheter med en framtidssäker nisch, nämligen Datacenter. Framtidssäker enligt mig då givetvis. Man är stora inom detta och det har tuffat på riktigt bra.

Jag lade ner lite tid och skrev ett inlägg tidigare om bolaget där du lättsamt kan ta del av det allra viktigaste:

Digital Realty Trust – en ny utdelningskandidat

Direktavkastningen ligger just nu på 3,8% och man har höjt utdelningen de senaste 14 åren. Det tråkiga är väl att utdelningstillväxten ”enbart” varit drygt 5% de senaste 5 åren. helst vill jag se liiiite mer här. Min stjärna Johnson & Johnson ligger på 6,71% utdelningstillväxt de senaste 5 åren.

En anledning (dock inte all anledning) till att aktiepriset sjunkit är ju för att bolaget rör sig in i Latinamerika och behöver extra finansiering för detta. Därigenom blev det en public offer på 8.5 miljoner aktier till 2,5% rea tidigare. Efter det har aktiepriset fortsatt sjunka.

Visst skulle man kunna resonera som så att Realty Income med sina månatliga utdelningar och längre utdelningshistorik skulle vara ett intressantare case. För mig handlar det om att sprida innehaven mellan olika fastighetstyper och då är Digital Realty toppen för min egen del. Bolaget delar ut varje kvartal.

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x