Nu har lönen trillat in för de allra flesta och det innebär också att vi äntligen kan köpa på oss fler aktier i ett bra läge, i alla fall om du frågar mig. Jag går som vanligt igenom vad jag själv tjänat, hur mycket bloggen genererat och vad min sparkvot slutligen blev.

Jag ska vara ärlig med er och säga att jag redan börjat handla aktier för lönen. Det är svårt att inte hitta något man vill köpa, det ska gudarna veta. Dock vill jag inte handla upp allt direkt, för då försvinner det roliga 🙂

Inkomster

Som vanligt väljer jag att presentera inkomsterna netto, alltså efter skatt. Jag är glad att bloggen presterat riktigt bra och kunnat boosta mitt sparande under månaden.

Nästa månad trillar lönen in från extra jobbet jag har och då kommer det nog bli ännu bättre.

 

Lön 26.500 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Bloggintäkter 5.159 kr
Övrigt 0 kr
Summa 31.659 kr

Sparande

Den här månaden har jag valt att vara lite Wild and Crazy. Kommer inte att lägga in något i varken Lendify eller Tessin just nu inför november.

Varför inte då? Jag vill helt enkelt fokusera allt krut på aktiemarknaden just nu och för därför över rubbet till Avanza som rätt snart kommer börja jobba. Tror däremot att det var herr Snålgris som i en kommentar tidigare nämnde att det inte är lönt att ”panik-köpa” nu när börsen ser lockande ut. Men för mig är det lättare sagt än gjort 😛

Såhär mycket blev kvar efter allt shoppande:

Avanza 19 500 kr
Lendify 0 kr
Tessin 0 kr
Summa 19.500 kr

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar.

  • Avanza 100% 100%
  • Lendify 0% 0%
  • Tessin 0% 0%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten avrundat uppåt…

%

Sparkvot

Trots en bra sparkvot kan jag inte säga att jag gått på knäna under månaden. Hade jag velat så skulle det vara möjligt att snåla så galet mycket mer.

Om jag ska vara ärlig med er så har det under månaden blivit både hämtkaffe (någon gång) och skräpmat (ett par gånger). Detta har varvats med biobesök och nya fina hörlurar till min iPhone. Saker som jag egentligen skulle kunna vara utan då jag tycker det är lika givande att se film hemma.

Har ni hunnit räkna ihop ert sparande för månaden? Kommer ni sätta av allt till aktier eller har ni någon annan strategi?

11
0
Kommentera gärna :)x
()
x