Med tre månader kvar av 2018 kan det vara läge att kika på årets utdelningar och faktiskt fundera på vad dessa inneburit för mitt sparande i stort. Utdelningsstrategin är ju mitt huvudfokus och då vore det konstigt att inte kika på om jag är på rätt väg.

Såhär mycket utdelning har jag lyckats skrapa ihop hitintills i år:

Det går bara fortare

2018 är givetvis en enorm skillnad mot 2016 då jag enbart lyckades skrapa ihop några enstaka kronor. Kronor som givetvis är lika viktiga som alla andra kronor längs min miljonresa.

Något jag själv reflekterar över är att 15 000 kr inte är så dåligt trots allt. Som ni minns lyckades jag boka en resa som i teorin finansierades av årets utdelningar för både mig och sambo KTM. Det blev verkligen en lyxresa, och vi mådde prima! Jag kan nu boka en liknande resa varje år tills den dagen jag går i graven. Inte helt fel.

Att stirra på utdelningar är både roligt och inspirerande. Det som är extra inspirerande är att se hur fort det faktiskt gått. Och fortare kommer det gå, det kan jag garantera er.

Image result for money fast gif

 

En månads extra sparande

Något vi kan vara helt säkra på är att året har 12 månader och att du således får 12 månadslöner varje år. Sparar du varje månad kan du därigenom fylla på din pengamaskin 12 gånger årligen. Lyckas du spara varje månad är du en vinnare. Då sprider du risken med året och får hela tiden nya byggstenar till din frihetsmaskin.

Nu när jag kikar på vad portföljen genererar i utdelningsväg så inser jag att dessa för mig möjliggjort ett extra månadssparande. I regel lyckas jag sätta av 15 000 kr per månad av min lön till investeringar, och det är ju exakt vad portföljen genererat i år i utdelningar.

Via det tankesättet kan du varje år fylla på mer och mer i portföljen utan att nödvändigtvis få fler månadslöner från ditt vanliga kneg. Dessutom är det roligt att köpa aktier, och ju mer du har att handla för desto roligare blir det.

Jag tycker fortfarande att utdelningsstrategin är den absolut trevligaste när det kommer till investeringar. Det växer så det knakar och det är hela tiden roligt att se utveckling.

7
0
Kommentera gärna :)x
()
x