Igår var de här igen och knackade på. Den här gången hade vi i alla fall turen att jag var hemma och inte Sambo KTM.

Självklart pratar jag om Rånartjänst. Sent på kvällen igår stack en man i 50 års åldern in näsan genom vår dörr och antydde att vi inte betalar TV-avgiften samt att vi borde göra det. Han hade något ID-kort som han hastigt visade mig i mörkret där han stod utanför dörren.

Till er äldre läsare kanske ni minns hur sambo KTM blev elakt behandlad och att vi tvingades betala avgiften under en tid, trots att vi inte ägde någon TV. Det kan ni läsa här. Vi fick aldrig tillbaka pengarna.

Jag låter väääldigt sällan avvisande när jag pratar med andra människor, men just igår var det annorlunda. Mannen från Radiotjänst blev inte långvarig hemma hos oss den här gången, utan vände snabbt på klacken. Han insåg troligtvis att han hamnat i ett björnide.

 

700 000 kr?

Vi valde för en tid sedan att köpa en ”no-brand” TV utan tv mottagare. Det är en väldigt stor platt-TV och den har fungerat toppen och är helt perfekt. Billig var den också. Vi använder mest TV:n för streaming.

Därigenom slipper vi betala TV-avgiften. Denna ligger på 2400 kr per år, eller 200 kr i månaden.

Sparar du 200 kr i månaden med 10% avkastning per år så blir det 700 000 kr på 35 år med Ränta-på-ränta effekten. Den uträkningen ska jag visa nästa tomte från Rånartjänst som sticker in huvudet.

Nu är det prat om att regeringen i höst ska rösta om ett nytt förslag att lägga avgiften på skatten i stället. Därigenom får vi alla äran att betala för fantastiska SVT som du tittar på varje kväll. Samtidigt verkar Radiotjänst fortfarande mån om att besöka oss i hemmet och lägga sniglar på våra ögon, så man vet aldrig vart det förslaget kommer ta vägen.

Och nej, jag var inte irriterad på Rånartjänst, men efter vår senaste relation har det kommit att bli så.

17
0
Kommentera gärna :)x
()
x