Mars har helt klart varit en månad där jag insett att det jag gör som utdelningsinvesterare är rätt och riktigt. Jag kryper mig dessutom allt närmre 500 000 kr i portföljvärde och hypen kring den stora festen växter sig allt starkare.

Portfölj

Såhär ser spridningen i portföljen ut just nu:

[visualizer id=”8278″]

 

Jag har spridit mina innehav i ett ISK respektive KF. Såhär ser detaljerna ut mer exakt:

Portföljutveckling

Jag är nu galet nära halva milstolpen på min långa resa. Det känns hur häftigt som helst och i ärlighetens namn var jag osäker på om jag skulle orka hålla ut såhär länge när jag började.

Sparandet har däremot blivit en del av mitt liv och idag tänker jag sällan på det. Motivationen och drivkraften har helt klart tagit överhand.

Såhär har portföljens värde förändrats sedan jag startade min blogg:

Utdelningar

Det var egentligen nu i Mars som jag insåg hur pass stor kraft utdelningarna egentligen bidrar med. Pengarna har fullkomligt strömmat in och det är svårt att riktigt se något slut på den här festen.

Om du är sugen på att skapa ditt egna utdelningsdiagram så har jag lagt upp en mall på min utdelningssida som du kan ladda ner och använda.

När vi kikar på den Ackumulerade utdelningen så inser man snabbt att perioden vi är inne i nu bidrar till ett rejält sving vertikalt i kurvan. Det lustiga är däremot att dessa rörelser knappt kommer att synas om x antal år när effekten blivit större.

Lön och Sparkvot

Skrev om min lön och sparkvot i det här inlägget:

Lön och Sparkvot Mars 2018

 

Sparkvoten landade på 71%, vilket jag såklart får vara extremt nöjd med.

 

Köpt / Sålt

Mars har varit en rätt sur börsmånad som verkligen rört sig i berg-och-dal formation. Totalt är vi nu ner 2,6% för året och för mig känns det verkligen som att det är läge att fylla på extra just nu.

Det är rätt många innehav som under månaden backat lite extra och där har jag varit framme och fyllt på. Främst har vi svenska banker som haft det tufft under mars.

Dessutom har vi sett många bolag som haft sin x-dag och där tenderar kursen att falla lika mycket som utdelningen. Även där har jag legat aktiv på köpknappen.

Bloggen

Det är grymt kul att se hur bloggen blomstrat och att jag unders mars haft fler besökare än någonsin. Självklart ser jag fram emot april där jag kommer försöka skriva riktigt spännande inlägg till er.

 

5 mest lästa inläggen

Utdelningschocken

Utdelningar varje månad, från 3 preferensaktier

Läsarfråga: Sparar vi förgäves?

Veckorapport 10 – och husköp?!

Rädslan att börja investera

 

LÄSARSTATISTIK (sidvisningar)

Mars 2018 – 78 200 sidvisningar

Mars 2017 – 22 000 sidvisningar

 

BLOGGINTÄKTER

Mars 2018 – 3 210 kr

Mars 2017 – 330 kr

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x