Vecka 10 är avslutat och i veckan har jag faktiskt en spännande nyhet att dela med mig av.

Det är nämligen så att jag och sambo KTM ska gå på husvisning nu nästa vecka. Detta är ett grymt fint hus som vi båda tycker om men än så länge har vi bara sett bilder på det och som vanligt skiljer sig bilderna mycket mot verkligheten (i allra högsta grad när det kommer till mäklarannonser).

Utgångspriset är runt miljonen.

Om vi skulle köpa det här huset så skulle det innebära en extra tusenlapp per skalle för oss varje månad. Givetvis är det mycket pengar sett ur ett långt perspektiv, men frågan är alltid vad du får för värde för pengarna.

En av de mest omtalade spartipsen är ju att du inte ska bo större än vad du behöver. Det stämmer inte för alla utan du måste alltid kika på hur pass mycket lycka ett större boende ger dig och sätta det i relation med vad du betalar.

Just nu bor vi i en 3:a och det här huset är ett mindre hus med 4 rum (och bastu!!) 😀

Kommer meddela er under veckan om hur det går.

Portföljutveckling

Det verkar som att vi börjat vända upp igen och som vanligt är det vi som sitter kvar i båten när oron stiger som tjänar mest på det.

Om vi i dagsläget befinner oss på en hög eller låg punkt bekymrar mig inte, men visst är det roligt att se att portföljen avkastat en halv månadslön på en vecka.

Utdelningar

Det har inte trillat in några utdelningar under veckan men nästa vecka drar vi igång utdelningsperioden på allvar. Först ut är det Axfood och K2A som delar ut.

Till er som missat det så har jag skrivit om Axfoods fina utdelningshistorik i det här inlägget.

Aktieköp

I veckan har jag bara köpt ett gäng Industrivärden C som jag tycker ser lockande ut. Jag försöker köpa aktier kontinuerligt i det här investmentbolaget och måste ändå säga att jag började köpa vid ett makalöst tillfälle.

Veckans Twittrare

En twittrare som ni måste följa är Sparo. Sparo har en grymt trevlig blogg att läsa och oftast får vi ta del av roliga tweets. Alla skulle vi nog tycka om att ha en inspirerande Sparo hemma hos sig, som ett litet husdjur. Sedan kan man skicka iväg honom om man blir för less.

 

Veckans Citat

{

”Money is only a tool. It will take you wherever you wish, but it will not replace you as the driver.”

-Ayn Rand

Läsvärt från andra bloggar

Utdelningsseglaren – har skapat en grymt inspirerande film som ni måste kika på!

Bombmattan – har flera spännande bolag som delar ut i februari, en månad som annars är rätt utdelningstunn.

Krösus Sork – ökade nyligen i JnJ. Tycker det är ett fantastiskt fint tillfälle. Jnj är ett makalöst utdelningsbolag.

Petrusko – har tidigare ägt Skanska men sålde sitt innehav och har nu plockat in NCC. Själv sitter jag kvar och ruvar på mitt innehav i Skanska.

z2036 – skrev nyligen ett inlägg kring utdelningar. Alltid roligt att läsa från mer erfarna investerare om utdelningsstrategin.

Utlandsutdelaren – ser optimistiskt på årets utdelningssäsong som snart kickar igång

 

Observera

Jag har ett samarbete med Nordnet. Alla åsikter på bloggen är dock mina egna och jag vill alltid ge mitt personliga tyckande till alla investeringar. Tänk på att historisk avkastning inte är en garanti för framtida utveckling. De pengar som du placerar i fonden kan både öka och minska i värde. Risken finns att du inte får tillbaka hela det investerade beloppet. Innan du investerar i en fond bör du läsa informationsbroschyren som finns hos fondbolaget och faktabladet på fondens produktsida på nordnet.se.

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x