Juli har historiskt sett varit den absolut snålaste månaden för mig rent utdelningsmässigt. För den sakens skull så kanske det finns några anmärkningsvärda utdelningsbolag under sommaren om vi vänder på ett par stenar där ute. Kanske har du något bolag som delar ut i juli?

 

Mina utdelningsbolag juli

I år ser det ut som att utdelningarna i juli jämfört med förra året vuxit med 111%. Den stora anledningen är förvisso att några av mina största bolag, Castellum och Diös, blivit kvartalsutdelare från och med i år. 4740 kr ser det ut att bli om jag nu räknat rätt.

 

Vilka utdelningsbolag har jag då som delar ut den här månaden? Nå, här är mina stjärnor:

 Castellum

Cibus

Corem D

Diös

SBB B

SBB D

Boston Pizza

 Trans Alta Renewables

Digital Realty Trust

Realty Income

 

 

Svenska aktier med utdelning i juli

Förutom de jag nämnde ovan så har jag inte hittat jättemånga fler. Du får jättegärna kommentera ifall du äger något som jag glömt 🙂

Jag är inte särskilt påläst bland bolagen ovan men Creades är ett fint Investmentbolag som kommit ner en hel del precis som allt annat.

Bilia känns också intressant och det är väl en av få som i år gått bra. Fin direktavkastning också på över 5%. Affärsvärlden har skrivit några bra analyser om dem ifall du betalar för deras plattoform.

NP3 känns som ett trevligt fastighetsbolag men troligtvis lär man väl lösa in denna preferensaktie förr eller senare.

 

Några utländska utdelare i juli

Det finns några bolag till som bör nämnas men självklart finns det säkert ett hundratal intressanta utdelare just denna månad.

 

Toronto-Dominion Bank – Wikipedia

Professorn i kommentarsfältet tipsar om TD, The Toronto-Dominion Bank. Utdelningsdagen är sista juli. Mycket bra utdelningsdata som du kan se i bilden nedan:

 

Is JP Morgan down 5/2/2022. Why JP Morgan is not working today? Whats up with JP Morgan now?

Professorn tipsar även om JP Morgan. Också en populär utdelare som jag tyvärr inte skrivit om.

 

TROW, som jag skrev en analys om här. Egentligen är utdelningsdagen precis i slutet av juni men vi här i Sverige får vänta några extra dagar så pengarna bör landa under juli.

Best Buy, som jag skrev om här. Delar ut precis i början av juli.

Advance Auto Parts: DYI

Advanced Auto Parts. Det här bolaget har jag länge velat analysera. Bolaget har höjt utdelningen fruktansvärt mycket senaste året och som namnet antyder tillhandahåller man batterier och andra delar till bilar.

Sist men inte minst vill jag nämna Cisco, som jag skrev om här.

 

Hur kunde jag glömma Coca-Cola 🙂 Tack Linus för att du tipsade. Jag har faktiskt skrivit om det här grymma utdelningsbolaget i år. Även Pepsi kommer du få pengar av i juli, även om utdelningsdagen är precis i slutet av juni.

Visst smakar Coca-Cola zero bättre än originalet? 😉

 

Guldkant på tillvaron kommer också med ett gäng intressanta utdelare som han själv har i portföljen. Mycket stort tack

 

 

Broadcom hos Zitac - vi vet hur det fungerar som produkt och som tjänst

Rocker tipsar om Broadcom samt Crown Castle. Jag vet att Crown Castle sett intressant ut och att man nyligen höjde utdelningen med ytterligare 11%

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x