Dividend aristocrats är bolag som ingår i S&P 500 och som höjt utdelningen +25 år i rad. Det här är en titulering som visar att bolaget är en otroligt stark utdelare och många utdelningsinvesterare ser dessa som ett måste i portföljen. Här är den fulla listan på alla aristokrater.

Dividend Aristocrats

Utdelningsaristokrater har höjt utdelningen +25 år i rad

Här skulle jag vilja trycka lite extra på orden i rad. Att höja utdelningen 25 gånger under en 50 års period räcker alltså inte. Nej, för att få titeln måste du höja år efter år efter år. Att behålla samma utdelning räknas inte heller, då blir du diskad.

Inte överraskande har aktier som har kunnat öka sin utdelning under så lång tid ofta mycket hållbara företagsmodell och lönsamhet, har uppvisat vinsttillväxt och har gjort ganska bra jämfört med marknaden. Sedan är det viktigt att ha god marginal på utdelning kontra vinst om det skulle skita sig ett par år.

I listan över Dividend Aristocrats kommer ni även se Dividend Kings, alltså bolag som höjt utdelningen +50 år i rad.

 

Dividend Aristocrats eller Dividend Champions?

Dividend Champions har även dessa höjt utdelningen +25 år i rad. Skillnaden är att champions nödvändigtvis inte behöver tillhöra S&P500 indexet.

 

Dividend Aristocrats lista

Här är listan över Dividend Aristocrats. Tänk på att utdelningsinformationen inte uppdateras i realtid och därför kan skilja sig något mot nuet.

Dividend Aristocrats

Vilka bolag äger jag?

Bland aristokraterna äger jag följande:

3M (MMM)

AbbVie (ABBV)

AT&T (T)

IBM

Johnson & Johnson

Realty Income

16
0
Kommentera gärna :)x
()
x