Är du som jag intresserad av bolag vars utdelningshistorik och utdelningshöjningar varit i toppklass? Då kanske det är läge att kika in 3M som just nu handlas till en nivå som många anser attraktivt.

3M är en s.k. Dividend King, alltså ett bolag som höjt utdelningen i över 50 år i rad. Bolaget har höjt utdelningen under fantastiska 60 år och har faktiskt haft en otrolig utdelningstillväxt på drygt 16%. Inte illa pinkat!

Som vanligt för dessa bastanta jättar så är direktavkastningen rätt låg, nämligen 3.05%. Dock tycker jag att det är rätt ok med tanke på de fantastiskt säkra utdelningshöjningarna som erbjudits.

Den brutala börsutvecklingen som drabbat S&P500 har också påverkat 3M vars aktiekurs droppat rejält sedan början av året:

3M kursutveckling sedan 2016. Graf: Avanza.se

Vad gör 3M (MMM)

3M är ett väldigt diversifierat bolag och verkar inom 5 olika områden skulle man kunna säga. Bland annat tillhandahåller man produkter inom Hälsovård, Kontor och Hem/Kontor/Fritid.

När man säger 3M kanske många tänker på deras berömda post-it lappar men det är mycket mer som döljer sig under ytan. Bolaget producerar nämligen inte mindre än 55.000 olika produkter.

3M grundades redan 1902 med den initiala tanken att utvinna en mineral. Där misslyckades man och vid det laget lade man om rodret och började tillverka slippapper i stället.

Läste nyligen en artikel om att man tror bolaget kommer kunna ge 14,5% i framåtblickande årlig avkastning under långt tidsperspektiv. Detta är givetvis svårt att spå om och inget vi kan skriva i sten.

Det känns som att det inte är allt för många bloggare där ute som äger 3M, men kanske jag har fel? Vore intressant att höra om du kikat på bolaget något. Kanske du till och med äger det?

0 0 votes
Article Rating
14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x