Tomterally eller inte… Jag köper aktier i ur och skur och funderar sällan på begrepp såsom ”köp till sillen, sälj till kräftorna”. Veckan som varit är inget undantag och jag har köpt aktier för drygt 20 000 kr. Sedan får tomten köra sitt rally bäst han vill.

Det var ungefär 1,5 år sedan jag gjorde någon form av Veckorapport. En vecka är en extremt kort period och på senare tid har jag nöjt mig med att rapportera en gång i månaden.

Månaden som passerat har varit lite av en berg-och-dalbana i min portfölj och jag kan ändå tycka att det uppstått några köplägen. +52 600 har portföljen presterat under 1 månads tid och det här är bra mycket mer än det bidrag som jag nu fått leva på (yep, jag befinner mig fortfarande på sjukhus om dagarna).

Veckans aktieköp

Bild från pixabay.com

 

Här är alla köp jag gjort under veckan. Någon kanske undrar hur jag kan köpa för så mycket då jag sparat så lite nu senast. Anledningen är enkel: stora utdelningar samt att jag även hade lite likvider kvar från föregående månad.

Det är i tider som dessa, när jag inte kan spara så mycket, som jag älskar utdelningar och att dessa gör det möjligt att köpa trots låg inkomst.

Samma köp, men hopslagna och i storleksordning

Bolag Total köpsumma
Texas Instruments Inc 3534
Digital Realty Trust Inc 3021
Boston Pizza Royalties Income Fund 2171
TransAlta Renewables Inc 2127
Omega Healthcare Investors Inc 2123
Svolder B 1716
Corem Property Group D 1554
eWork Group 1114
Kindred Group 584
Swedish Match 524
Axfood 495
Cibus Nordic Real Estate 492
EQT 490
Intrum 458
Investor B 428

 

Utländska köp

Först och främst kanske någon undrar hur jag kan våga köpa mer i Omega Healthcare efter de problem som uppdagats med deras hyresgäster. Allt jag menar är att den här oron varit ett faktum även tidigare för bolaget och att direktavkastningen vid den tiden var över 10%. Med det sagt finns det givetvis en risk att bolaget måste sänka utdelningen.

Boston Pizza är årets turn-around som nu återinfört den månatliga utdelningen men där jag tror att vi har mycket utdelningstillväxt kvar innan man är tillbaka på nivån innan pandemin. Solklart köp för mig.

Köpet i DLR är mest för att det var ett tag sedan jag köpte där. Enligt min erfarenhet kan man köpa denna fantastiska utdelare nästan närsomhelst. Du får en låg direktavkastning på 2,79% men jag skulle säga att den här är otroligt säker. De senaste 10 åren har man kunnat höja utdelningen med 8% årligen, vilket är godkänt.

Texas fick sig också ett rejält köp. Det här är mitt nyaste innehav och väger rätt lite i portföljen för tillfället.

På hemmaplan har det inte blivit nog många köp. Förra månaden blev det mycket Swedish Match men nu har aktiekursen börjat stiga igen. Man får ta de tillfällen som ges helt enkelt.

Utöver det har jag tankat eWork som ändå känna köpvärt. EQT fick sig också ett litet köp när aktien dippade, även om jag sagt att jag inte skulle köpa mer där just nu ?

 

Tips om utdelningsbolagen

Mer än så blir det inte idag. Jag ser till att länka till mina senaste inlägg om bolagen så ni kan läsa mer om respektive:

Digital Realty Trust – en ny utdelningskandidat

Omega Healthcare Analys – köpvärt 2021

Intressant extrautdelning från Boston Pizza

Texas Instruments TXN – diamanten bland utdelningshöjarna

Lär bli en större portföljförändring

19
0
Kommentera gärna :)x
()
x