Mycket tankar har på senare tid snurrat kring min portfölj och på vilka vägar jag kan förändra den. Exempelvis kommer nog mina sista Swedbank ryka snart och AT&T har jag pratat om att jag vill göra en sista titt på för att bestämma om den ska bli kvar. Innan dess funderar jag på ytterligare en ändring.

Kanske minns du att jag bytte TietoEVRY mot HiQ för rätt länge sedan. Det bytet var nog det bästa jag någonsin gjort men tyvärr blev HiQ uppköpta. Budet var rätt fett men lyckan av den exploderade aktiekursen blev rätt kortvarig. Självklart hade jag velat behålla HiQ och njuta av deras fantastiska utdelningspotential.

Vad gjorde jag sedan då?

Jo jag köpte tillbaka IT-konsulten TietoEVRY då jag är sugen på att i alla fall ha något inom den branschen. TietoEVRY är förvisso ett rätt fint utdelningsbolag men jag får känslan av att det finns bra mycket bättre här. Inte minst så avskyr jag den höga finska källskatten. Jag var sugen på att hitta något som jag tror kommer kunna växa bättre men samtidigt ge en rätt hygglig direktavkastning.

 

Vad är min plan nu?

Planen är att byta TietoEVRY mot eWork Group.

Det här är egentligen inget konsultbolag utan snarare en konsultmäklare. Här parar man alltså ihop konsulter som söker jobb med företagen. Det görs via deras plattform och branschen är främst IT.  Många sätter dock bolaget inom branschen IT-konsulter på Stockholmsbörsen

Det har pratats en hel del eWork på senare tid. Jag börjar mer och mer gilla dem som utdelningsbolag i en långsiktig utdelningsportfölj. Exempel på andra som har eWork i portföljen är Kvalitétsaktiepodden och även i Affärsvärldens utdelningsportfölj.

Jag kommer tyvärr inte ha tid med någon genomgående analys med tanke på hur min omvärld ser ut nu. Samtidigt har det alltid varit så att jag lär mig mer och mer om bolagen som jag har i portföljen. Oftast doppar jag tån i ett bolag för att sedan besluta om jag ska behålla det eller inte efter en tid. Vissa får åka ur igen efter ett tag.

eWork delar ut en rätt stadig del av sin vinst, nämligen 75%. Det här gör också att man har en mycket fin direktavkastning på 4,06%.

Vad som är extra spännande är att deras plattform Verama nu börjar bära frukt. Som jag förstår det har denna varit ett stort frågetecken men som nu visat sig börja leverera enligt plan. Lanseringen av Verma Marketplace var det absolut största som hände bolaget 2020.

Utdelningstrenden tycker jag ser riktigt god ut och eWork är fortfarande ett imponerande tillväxtbolag med förutsättningar att fortsätta ta marknadsandelar under många års tid. Det här är inte ett bolag som höjt utdelningen år efter år men trenden ser ändå god ut om vi bortser från Corona.

Utdelning Extrautdelning
2010      0,75 kr
2011      1,15 kr
2012      1,85 kr
2013      2,50 kr
2014      2,50 kr
2015      2,50 kr      2,00 kr
2016      3,25 kr
2017      4,00 kr
2018      4,50 kr
2019      4,50 kr
2020      2,00 kr (Covid-19)
2021      4,50 kr

 

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x