Boston Pizza är en av de mest populära restaurangkedjan i Kanada och såg därmed enorma problem när Covid-19 bröt ut. Bolaget slopade utdelningarna i april, med andra ord rätt tidigt när pandemin bröt ut. I oktober återinfördes delar av utdelningen och aktien kunde handlas till ca 8-9% direktavkastning. Idag meddelar bolaget om en extrautdelning utöver ordinarie utdelning.

Jag tänkte skippa allt snack om de risker som finns i bolaget. Just risken brukar komma på tapeten när vi snackar Boston. Det här är en riskabel investering men har ändå under min tid varit en extrem pengapump där jag kunnat använda utdelningen för att köpa fler aktier i mycket annat. Läs gärna mitt större inlägg om risker före eventuell investering.

Bolaget levererar alltså utdelning månadsvis och i mitten av varje månad bestämmer bolaget vilken utdelning som ska ges. Utdelningen i december landade på $0,065 per aktie, i linje med föregående. Däremot blir det alltså en extrautdelning på hela $0,2 per aktie. Det är rätt mycket med tanke på ordinarie utdelning.

Människorna bakom har här kikat på ekonomiska resultat, kassaflöden, återbetalning av skuld samt ökade skatter och insett att en extrautdelning på såhär pass mycket känns rimligt. Självklart är det ett starkt tecken.

Man nämner tyvärr väldigt lite kring pandemin i det här pressmeddelandet. Enbart att SRS (Same Restaurant Sales – försäljning i redan existerande restauranger) kommer fortsatt påverkas negativt av pandemin samt att man fortsätter övervaka och följa de restriktioner som gäller.

Det är givetvis intressant att man väljer att göra en såhär stor extrautdelning mitt i pandemin. Å andra sidan är människorna inom bolaget mer insatta i alla siffror och kan nog bättre avgöra kring hur pass lägligt det må vara.

Hursomhelst är det alltid trevlig med en extra liten slant 🙂

 

14
0
Kommentera gärna :)x
()
x