Hypen är galet stor! På onsdag kommer den första rapporten från våra svenska fastighetsbolag. Det är mitt kära Castellum som är först ut och efter detta följer en rad rapporten från andra liknande bolag. Jag har kikat lite på förväntade utdelningshöjningar inom sektorn.

Som jag skrivit om tidigare är det inte det lättaste för oss att förutspå utdelningen innan det att årsrapporterna presenterats. Tycker dock att DI gjort ett bra jobb med att analysera utdelningshöjningarna och därigenom har jag sammanställt deras teorier i tabellen nedan.

I tabellen lade jag också in länkar så att du kan gå direkt till bolagen hos Avanza.


Fastighetsbolagens utdelningshöjning 2019

KTM loggan betyder att bolaget finns i min egen portfölj

[table id=3 /]


Några noteringar

Castellum har under året visat ett riktigt bra resultat. Somliga tror t.om. att utdelningen kommer sättas till 6 kr / aktie och inte enbart 5,8 kr. Vi kan väl i alla fall vara överens om att det blir en utdelningshöjning här. Mer om Castellum som utdelningsbolag kan du läsa här.

Förra året överraskade Diös med en slående utdelningshöjning på 45%. Även i år väntas en fin utdelningshöjning. Räknat på framåtblickande utdelning har Diös en direktavkastning på 5,3%, vilket är högst bland de bolag jag listade ovan. Efter Diös kommer NP3 med 4,8% DA. Skrev nyligen om NP3 i det här inlägget.

Anledningen till att Hemfosa tros sänka utdelningen är för att man tidigare knoppat av Nyfosa från verksamheten. Således borde också utdelningen sänkas.

Äger ni något av bolagen ovan? Ser ni också fram emot att få veta utdelningen?

29
0
Kommentera gärna :)x
()
x