Det drar just nu kyliga vindar över Stockholmsbörsen och mycket av uppgången i år för OMXSGI är utraderat. För egen del har portföljen även gått minus då jag ligger rätt tungt i fastigheter som fått ytterligare en kalldusch. 

Förra gången jag skrev månadsrapport var det desto mer optimism över börsen och mitt egna portföljvärde var uppe och nosade på All-Time-High. Sedan kom FED och Joreme H. Powell med, visserligen ett väntat räntebesked, men också ett budord som marknaden frös till is av:

”Higher for longer”

Kort och gott innebär det inte att marknaden bör ta in de räntesänkningar som man till vis del redan prisat in. Nu är inställningen att räntan kanske inte ska höjas mer i USA, men att den också inte kommer sänkas inom en allt för snar framtid.

Det är en sämre bild än vad vi hade för en månad sedan…

Portfölj

Det har inte hänt mycket i mina lista på de 10 största boladen sedan sist. Vad jag vill är att lyfta Latour här och nu så under oktober kommer jag nog skjuta in mycket extra slantar där känns det som.

Som vanligt har jag sett till att uppdatera hela portföljen och den hittar du här.

 

 

Portföljutveckling

Som jag nämnde innan så har det varit en tråkig månad och mitt totala portföljvärde har sjunkit en bra bit sedan sist, som du kan se i bilden här nedan.

Varje stapel representerar en månad.

Portföljen har utvecklats sämre än index inklusive utdelning och under bara en månad är det -60 000 kr det handlar om. Med det sagt är det här rätt små rörelser ändå då portföljen var ner som mest 110 000 kr under en enskild dag vid pandemin.

Utdelningar

5 600 kr blev det i utdelning under oktober. Det är ändå 30 st nya Latour aktier. Tänker man i de termerna är det rätt mycket ändå.

Nu väntar 2 rätt hårda utdelningsmånader och jag jagar fortfarande nivån från förra året.

Lön och Sparkvot

Läs mer om min lön och sparkvot här

Sparkvoten är långt ifrån de +50% som tidigare, men det är väl bara att inse att hundåren nu är över och att livet tagit en ny fas.

Är det något jag lyckats förutse så är det att detta skulle ske. Jag har under alla mina år som bloggare ordat om att jag inte över tid kommer kunna hålla den sparkvot jag tidigare haft. Nu jag alltså där.

Tiden som DINKS är helt enkelt över (double income, no kids)

 

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Mest köpt har det blivit i Svolder och Latour. Jag fyller även på i Nibe, även om många tror att det här är nästa fallande kniv.

Bolag Total köpsumma
Svolder B          1 931 kr
Latour B          1 539 kr
Diös Fastigheter          1 138 kr
NIBE Industrier B          1 130 kr
Castellum          1 104 kr
SkiStar B          1 079 kr
XACT Sverige          1 072 kr
Axfood          1 027 kr
Corem Property Group D             963 kr
EQT             846 kr
Kindred Group             596 kr
Akelius Residential Prop. D             585 kr
Tele2 B             576 kr
JM             571 kr
Cibus Nordic Real Estate             528 kr
Atlas Copco B             498 kr
Nordic Waterproofing Holding             489 kr
Volvo B             465 kr
11
0
Kommentera gärna :)x
()
x