Michael Burry är en känd profil som jag sällan pratat om här på bloggen. De senaste 3 åren har hans portfölj presterat hela 186% medan S&P500 givit 28,91% och Nasdaq 18,55% ink utdelning. Nu spår Michael Burry igen in i framtiden, ett nöje som han lyckats otroligt bra med över tid. Vissa menar att Burry är så nära spågumma man kan komma i den finansiella världen. Vad har han egentligen att säga om framtiden?

Om vi hoppar över Burry för tillfället så är det många här i Sverige som har en mörk syn på börsen i en närliggande framtid. Nu idag (torsdag) är det dags för Riksbanken att ge sitt räntebesked och som väntat blev det en höjning med 25 punkter. Dessutom kom en signal om räntehöjning även i november, vilket fick svenska börsen att se rött.

Vissa tror att vi står inför någon typ av kapitulering. Räntorna kan vara på väg att knäcka börsen. Visst, vi har hållit emot länge och många har konsumerat fast man egentligen inte har råd samt nallat av sitt sparkapital. Kanske är vågskålen nu på väg att tippa över.

Självklart låter det här nattsvart men det är lite av den känslan många har just nu. Jag är bara ärlig. Du som följt mig länge vet dock att jag ser på börsen med helt andra ögon.

 

Michael Burry – om den kommande kraschen

Michael Burry är, till skillnad från mig, på båda sidorna av marknaden. Vad jag menar med det är att han är lång när han ser köpläge, samt kort när han tänker att börsen ska gå ner. Personligen köper jag i ur och skur, en strategi som är den allra enklaste.

Vad som hamnat i rampljuset nu är Michaels enormt stora kortning av SPY och QQQ. Det här är ETF:er som speglar index i USA väldigt väl med stora innehav som Apple, Microsoft, Google etc.

Med andra ord – Burry tror att en storm nu närmar sig.

Det är inget snack om att han lyckats väl med den här typen av strategiska drag tidigare. Hans akter har till och med blivit till bok och film i The Big Short där han förutsåg finanskrisen 2007/2008. Märkligt är att jag aldrig sett denna mycket populära film. Det får kanske bli kvällens nöje.

Burry tror alltså nu på en stor björnmarknad för börsen som helhet men kanske framförallt tech-sektorn som är allra störst i USA.

Har han rätt även denna gång? Ja det återstår att se. Allt jag vill förmedla är att jag fortsatt är fullinvesterad och senast igår fyllde jag på i Axfood som fick en säljrek.

 

Fick tips från en läsare om detta klipp för de som inte har tid att se på The Big Short just nu

 

20
0
Kommentera gärna :)x
()
x