3500 kr! Sååå nära var jag gränsen på 700.000 kr i portföljvärde nu under november. Lite tråkigt, men det kommer alltid fler månader. Med snart bara 30% kvar av min resa tänkte jag stämma av lite hur månaden gått för portföljen.

Portfölj

[visualizer id=”15526″]

Portföljutveckling

För min egen del har portföljen vandrat sidledes under månaden. Det är egentligen min svenska del som tryckts ned och min utländska del som tryckts upp. För helåret tycker jag ändå portföljen håller måttet och levererar ett fint snitt.

 

Såhär har portföljens faktiska värde (inklusive Lendify, Tessin och Kameo) varierat sedan jag började blogga i oktober 2016.

Utdelningar

Utdelningarna fortsätter att segla in och målet på 16k i år är uppnått sedan länge. Det finns lite goda utdelningar kvar att hämta i december så 18.000 kr borde inte vara något problem.

Lön och Sparkvot

Jag skrev mer om min lön och sparkvot i det här inlägget:

Lön och Sparkvot november 2018

 

Sparkvoten landade på hela 68%. Det är en välkommen summa nu när det finns så mycket billigt att köpa där ute.

Köpt / Sålt

Under månaden har jag sålt av lite i min utländska portfölj. Jag sålde en del av Walt Disney, Realty Income, Johnson & Johnson och Starbucks. Anledningen var att dessa ökat så mycket i värde på sista tiden och viktningen därigenom blivit lite skev. Tänk på att jag inte sålt allt i dessa bolag.

I Sverige har jag köpt mycket Holmen, Kinnevik, Handelsbanken och Kindred.

Totalt har jag köpt aktier för i runda slänger 15.000 kr.

Bloggen

Det är så galet roligt att se att du fortsätter följa min resa och att vi fortsätter diskutera intressanta ämnen här och på Twitter. Tyvärr har jag inte haft tid att svara på allt så fort som jag skulle vilja då jobbet tagit mycket tid nu under månaden. Men jag uppskattar allt ni gör, det ska gudarna veta 🙂

 

Mest lästa inläggen under månaden

25 000 kr per månad från aktier 

Vart tog Bitcoin vägen? 

Snacket om Kavastu på Di 

Ett stort mål uppnått 

Hufvudstaden utdelning 

 

Bloggintäkter

November 2018 9 729 kr
November 2017 0 kr

 

Sidvisningar

November 2018 135 935 st
November 2017 52 588 st

 

9
0
Kommentera gärna :)x
()
x