I veckan fick Bitcoin’s kurs återigen en rejäl smäll. Från onsdag till torsdag fick vi se kursen falla med hela 12,2%. Men vart är egentligen allt snack om Bitcoin idag?

Klockan slår 09:30 en helt vanlig fredag i december 2017. Jag befann mig på mitt jobb och skulle precis gå och hämta en kopp kaffe från automaten när jag plötsligt hör en kollega i fikarummet:

Kollega 1 – ”Jaha… har du köpt Bitcoin ännu då?”

Kollega 2 – ”Nej, jag är så dålig på det där.”

Kollega 1 – ”Jag har faktiskt köpt lite. Fick hjälp av en kompis som är grym. Bitcoin bara växer så det är lika bra att hoppa på redan nu tänker jag.”

Det här är i grova drag det jag lyckades höra från samtalet mellan kollegorna en tidig morgon i december 2017.

Det sägs att man bör sälja sin aktiedepå när taxichauffören på hemmaplan börjar prata aktier och investeringar. Kanske finns det även en varningsklocka som ringer när kollegorna i fikarummet börjar prata Bitcoin?

Från toppen i december så har det varit en rätt hygglig resa neråt, och det ser ut att fortsätta…

 

Jag skulle väl säga att läget rent generellt skulle kunna vara bättre idag än i december förra året. Samtidigt kan jag så fruktansvärt lite om bitcoin och jag har ingen aning om vad som är kursdrivande och vad framtidsutsikten är. Därför har jag än idag valt att avstå en investering.

Dessutom gillar jag sådana investeringar där jag slipper oroa mig över att sälja värdepapperet till ett högre pris än vad jag köpte det för. Utdelningsaktier är ett fenomenalt exempel. De tickar in pengar årligen och fortsätter ånga på i ett stabilt tempo. Det är helt klart min typ av investering.

För ett år sedan skapade jag en poll där jag frågade mina läsare om de var intresserade av Bitcoin. Ser nu att allt resultat verkar ha raderats, troligtvis p.g.a. den krasch jag hade på bloggen tidigare.

Tänkte att jag kan dra om en sådan poll och se vad ni säger nu. Kanske är det många som ser att det finns någon typ av läge just nu?

Vore i alla fall grymt om DU kan trycka in ditt svar. Du behöver inte logga in eller tjafas. Bara att trycka. Jag har redan röstat.

Äger du Bitcoin?
×
38
0
Kommentera gärna :)x
()
x