November 2018 kan vara den månad hitintills i min sparhistoria där jag känner att en hög sparkvot är av största vikt. Jag vet att många inte gillar begreppet ’Sparkvot’, men för mig har det funkat kalasbra att ha detta som mått för att höja min prestation.

I dessa tider vill jag försöka fylla på extra mycket i portföljen då vi har en generell nedgång på den svenska börsen. För helåret 2018 är Sveriges 30 mest omsatta bolag (OMXS30) ner drygt 6%. Trots att det inte är brutalt så är det kännbart för många inklusive mig själv.

Det här märks inte bara på portföljvärdet utan också bland de frågor jag får. Den absolut vanligaste frågan är numer hur jag gör i dessa tider.

Så länge jag har ett regelbundet månadssparande så finns det ingen anledning till panik. Givetvis kan vi fortsätta ned efter detta mycket mer men jag har lovat mig själv att aldrig riktigt försöka spå vart börsen i grova drag är på väg. Att time:a marknaden är svårare än du anar.

Inkomster

Här redogör jag för alla de intäkter jag fått under månaden. Utdelningarna tar jag inte med då dessa dokumenteras separat.

Alla inkomster är redovisade netto, alltså efter avdragna avgifter och skatter.

Tyvärr blev det ingen extrainkomst från mitt extrajobb och jag tror de glömt att betala ut lönen. Får ta och kika upp det nu till veckan. Bloggintäkterna blev riktigt bra och givetvis hoppas jag att dessa ska ta om Lönen framöver.

 

Lön 21 976 kr
Lön Extrajobb 0 kr
Bloggintäkter 9 729 kr
Övrigt 0 kr
Summa 31 705 kr

Sparande

Jag missade sparandet till Lendify och Tessin förra månaden då jag ville lägga allt krut på börsen. Den här månaden har jag valt att lägga över 1000 kr till Lendify och 1000 kr till mina nya tjänst Kameo.

 

Avanza 19.500 kr
Lendify 1000 kr
Tessin  
Kameo 1000 kr
Summa 21.500 kr

 

Såhär är alltså fördelningen mellan mina olika säckar för novembers sparande:

  • Avanza 90,6% 90,6%
  • Lendify 4,7% 4,7%
  • Tessin 0% 0%
  • Kameo 4,7% 4,7%

Sparkvot

Räknat på ovanstående inkomster och sparande blir då sparkvoten…

%

Sparkvot

Summering året

Såhär har min sparkvot sett ut sedan starten av 2018. I genomsnitt har jag haft 61% i sparkvot sedan start och målet är att ha över 50% i genomsnitt på helåret.

 

Vidare har jag kunnat spara såhär mycket respektive månad. De grå staplarna är för 2017 och de gröna är för 2018.

 

Hur har det gått med ert sparande nu såhär i slutet av året?

 

28
0
Kommentera gärna :)x
()
x