Juni månad har passerat och det är dags att summera vad jag köpt/sålt under månaden samt hur portföljen utvecklats. Jag reflekterar även över ett intressant beteende i SBB aktien.

 

Som du kanske redan vet sålde jag allt i SBB på x-dagen, alltså den dag där aktien handlas exklusive rätt för utdelning. Kursen tenderar denna dag att gå ner tillika utdelningen, allt annat lika.

Vad jag kan tycka är anmärkningsvärt är att kursen i SBB letade sig tillbaka grymt snabbt och x-dags-effekten försvann lika fort som den kom.

Jag själv brukar oftast förespråka att du som långsiktig ägare i bolag köper på x-dag, just för att jag tycker att kurserna relativt snabbt brukar leta sig tillbaka. I fallet SBB blev jag däremot förvånad.

Det här gjorde väl att både mina köp i SBB samt även min sälj-post blev den absolut sämsta jag någonsin gjort.

Portfölj

När det kommer till mina topp 10 i portföljen så har det inte hänt särskilt mycket sedan sist, mest för att det inte varit några större rörelser i kurserna. Som vanligt är jag nöjd med mina 3 största investmentbolag men funderar på att öka något i EQT här under juli månad.

Portföljen är uppdaterad och du ser den i sin helhet här.

Portföljutveckling

Portföljen har presterat något bättre än index under månaden men inget märkvärdigt. Tillsammans med lite nytt kapital så är hela baletten upp något sedan förra månaden.

Största positiva effekten kommer från Broadcom och Digital Realty Trust

Utdelningar

Nästan 4 000 kr trillade in under juni månad. Det är inte långt ifrån den summa jag lyckades ny-spara (4500).

Klart är att utdelningarna hitintills i år presterat bra mycket bättre än mitt sparande. Så var inte fallet för ett par år sedan. 

Lön och Sparkvot

Precis som övriga månader så var sparandet inget att jubla för direkt. Å andra sidan får jag vara nöjd med att i dessa tider ändå uppnå +20% sparkvot i snitt då en av oss är föräldraledig.

 

%

Sparkvot

Köpt / Sålt

Precis som jag nämnt tidigare så ligger jag mest på köpknappen i Evolution. Cibus tycker jag också känns köpvärt och nu nästa månad kommer det bli att öka i Realty Income där det just nu är ett fantastiskt läge.

 

Bolag Total köpsumma
Evolution          7 770 kr
Aker BP          2 552 kr
Volvo B          2 221 kr
Bilia A          1 867 kr
Cibus Nordic Real Estate          1 535 kr
Sagax D             960 kr
Corem Property Group D             955 kr
Tele2 B             943 kr
XACT Norden Högutdelande             696 kr
EQT             615 kr
NIBE Industrier B             574 kr
9
0
Kommentera gärna :)x
()
x