Realty Income (O) är en s.k. REIT som jag långsiktigt investerat i. De ger utdelning varje månad och ser till att dessutom höja utdelningen flera gånger per år. Bra? Ja, helt klart! Nyligen fick jag nys om ytterligare en utdelningshöjning.

Bolaget hos Avanza

Det här är den 98:e gången som bolaget höjer utdelningen sedan de listades på NYSE 1994. Med lätt uträkning ser vi alltså att bolaget i snitt höjt utdelningen 4 gånger per år under dessa 24 år. Det här är lite skillnad från Sverige där 1 utdelningshöjning per år under 10 års tid klassas som riktigt bra.

Men tänk på att skenet kan bedra. Utdelningshöjningarna är inte allt för stora varje gång. Nu senast höjdes månadsutdelningarna från $0,22 till $0,2205. Det motsvarar 0,23% i utdelningshöjning.

Tittar vi på helåret är utdelningen i år 3,7% högre än tidigare år:

Dessa s.k. REITs har en fördel rent skattemässigt då man delar ut en stor del av vinsten. Det är en anledning till att jag tycker att dessa bolag är intressanta. Faktum är att många i USA också använder dessa när de bygger upp sin ”frihetsportfölj”, ett beteende som är långt mycket mer vanligt i USA än i Sverige.

En sak jag tänker på är hur kraftigt utdelningarna från Realty Income exploderat i min portfölj. Det började med att jag fick 10 kr per månad i mitten av 2017. I början av 2018 fick jag 40 kr i månaden och nu är det ca 90 kr i månaden då jag räknat bort den källskatt som dras. 18 korvar från Biltema varje enskild månad med andra ord.

Något jag oftast tänker på är att de aktier jag köpte tidigare i min resa nu blir kraftigare och kraftigare. För varje utdelningshöjning som sker så avkastar dessa mer och mer utdelning då det är det faktiska antalet aktier som spelar roll. Att bolaget haft en stabil utdelningshistorik kan du inte förneka.

Tidigare var många oroliga över att aktiekursen allt mer vandrade söderut, men det hör jag inte så mycket av nu när kursen gått betydligt bättre. Nu är det däremot många som ställer sig frågan ”Varför köpte jag inte mer?!”

Dollarn har dessutom sänks en aning från toppen, så frågan är om inte detta är ett fint köpläge? Jag ser i alla fall till att handla kontinuerligt och tids nog kommer jag kunna köpa 1 ny aktie i bolaget varje månad.

Som vanligt gäller det att sprida sina risker och jag har förutom Realty Income har jag en annan månadsutdelare i portföljen, nämligen Boston Pizza. Dessutom investerar jag i en annan REIT som heter Omega Healthcare som delar ut 4 gånger per år

Att köpa Realty Income är troligtvis bättre än att köpa Bitcoin i dagsläget

8
0
Kommentera gärna :)x
()
x