Igår trillade det in pengar från min Amerikanska REIT Reality Income Property Invest (ticker O). Det här har kommit att bli en välkommen julklapp som jag inte bara får ta del av i december, utan även årets resterande alla månader.

 

Ny utdelningshöjning

Skrev mot slutet av förra året om en utdelningshöjning från Realty Income. Nu höjer bolaget utdelningen igen, och den här gången med hela 4%!

Det här blir då 95:e gången i följd som bolaget höjer utdelningen sedan bolaget listades på NYSE 1994.

 

 

Utdelningen styrd efter valutan

När det kommer till utländska bolaget är utdelningen rätt så hårt styrd till vad valutan står i just nu. Det här kan få till följd att ett bolag som höjer utdelningen inte genererar någon extra utdelning för dig, tack vare att exempelvis dollarn står lägre än året innan. Självklart kan det också ha en positiv effekt.

Det här är dock något jag sällan tänker på. Tycker att det är bra att sprida risken och även ha med utländska innehav. Givetvis är detta inte den enda anledningen till varför jag äger bolag utanför Sveriges gränser.

 

Tankesätt – en ny aktie varje månad

Totalt blev det 40 kr i utdelning efter avdragen källskatt. Det kan tyckas väldigt lite, men min första utdelning från bolaget låg på ynka 5 kr.

Aktiekursen står i skrivandets stund i 435 kr per aktie. Om jag då skulle tiodubbla min utdelning från bolaget (drygt) så skulle jag kunna köpa 1 stycke ny aktie varje månad. Det är en lite rolig tanke tycker jag.

10 gånger så mycket kanske låter mycket, men tänk då på att maskineriet bara snurrar snabbare och snabbare ju mer du har. Dessutom har REIT’s i allmänhet blivit nertryckta i spåret av oroligheter kring räntan. Under dessa tider passar jag gärna på att köpa lite mer.

 

95 höjda utdelningar i rad

Jag skrev tidigare ett inlägg kring bolagets utdelningshistorik. Själv anser jag att bolaget skiner kvalité rakt igenom, vilket är anledningen till att Realty Income är ett av mina största utländska innehav.  Som jag tänker tror jag att bolaget vill fortsätta hålla i sin fina historik med utdelningshöjningar även framöver.

För visst är det mycket roligare att säga att man höjt utdelningarna 96 gånger i rad, snarare än enbart 1 gång?

Just nu är direktavkastningen 4,8%. Ser vi att aktiekursen fortsätter pressas stiger denna givetvis. 4,8% är däremot riktigt bra, och skulle kunna jämföras med ett annat känt bolag, Johnson & Johnson (JnJ), som idag har en direktavkastning på 2,28%. Här kan du se utdelningshistoriken för JnJ.

En attraktiv direktavkastning, fin utdelningshistorik och stabilitet i bolaget, ser jag som fina köpsignaler.

 

13
0
Kommentera gärna :)x
()
x