”Varför köpte jag inte mer”. ”Jag skulle ha passat på!”. ”Nu är det dyrare”. Jag antar att det är få av oss investerare som aldrig någonsin känt den känslan tidigare. I det här inlägget redogör jag för några gånger jag själv fått den känslan.

Det är alltid lätt att vara efterklok sägs det, och visst är det så. Hade vi kunnat se in i framtiden och inse vad som komma skall så hade vi aldrig behövt leva på annat än Oxfilé och Domaine de la Romanee-Conti Romanee-Conti Grand Cru (rött vin).

Tyvärr är det inte så enkelt och när det väl är oroligt kring ett bolag så blir vi också osäkra. Det är svårt att själv stå emot massan av oroliga investerare som går ut från bolaget och i stället köpa på sig hinkvis med aktier.

Här är några av de gånger jag känt ”Varför köpte jag inte mer”

 

AstraZeneca

Nu i efterhand inser jag att oron kring Astra kanske var mer på det globala planet snarare än problematik i själva bolaget. Kursen har verkligen rusat i efterhand och just nu känns det givetvis mycket dyrare än då.

Det här var en tillfällig dipp som jag är glad att jag gick in på.

 

Kinnevik

Det här är ytterligare en klassiker. När man kikar på grafen så blir man nästan mörkrädd när man inser hur mycket avkastningen blivit om man klivit in rejält där i botten. Jag gick in i ett fantastiskt läge och det var nog mer tur än skicklighet.

Kinnevik handlas fortfarande till rabatt men visst känns det lite mer motigt att köpa idag.

 

Novo Nordisk

Kanske den mest klassiska av alla. Här var det oro och spänningar när Trump tillträdde som president i USA. Kursen för aktien sjönk kraftigt och visst var det kanske befogat just då.

Jag minns att det var lite jobbigt att köpa vid det här tillfället. Hur stor skulle nedgången egentligen vara och skulle vi någon gång hitta tillbaka? Hade jag vetat hur det skulle bli så hade jag självklart köpt upp hela månadssparandet vid det tillfället.

Läs även: Novo Nordisk, fortfarande köpvärt?

 

Kan det finnas något läge nu?

Det är alltid svårt att veta givetvis och det är inte helt lätt att se skillnaden på ett bra läge och en värdefälla i vissa fall. Tycker däremot att Handelsbanken och Skanska känns som att det kan uppstå ett ”varför köpte jag inte mer”-läge i.

Som sagt är det svårt att säga och kanske blir fallet med H&M ett sådant läge också…

Jag har flera gånger tänkt att det borde finnas köpläge i Intrum nu men ändå avvaktat. Oron är hög och jag skrev ett inlägg om det här tidigare. Intrum, jag måste säga att jag är lite sugen

Har ni något bolag som ni tror att det kan uppstå ett ”Varför köpte jag inte mer”-läge i just nu? Har ni någon gång känt så?

 

6
0
Kommentera gärna :)x
()
x